Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ» Βγάζει πανό στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Αν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός να κάνει δημοψήφισμα για το μνημόνιο η απάντηση είναι σε χιλιάδες λέξεις «τοιχοκολλημένη» δια ζώσης στο Σύνταγμα και στις πλατείες των άλλων ελληνικών πόλεων.


Και τώρα που καθησυχάσαμε τους φίλους και «οσονούπω ομοιπαθούντες» Ισπανούς, ότι η ¨Έλληνες και η Ελλάδα άμα θέλουν μπορούν να βγουν με κατσαρόλες άδειες και ιαχές έναρξης πολέμου να φωνάζουμε αγανακτισμένοι πλεόν με την ελίτ των εξουσιών απάντων και απανταχού.


Ένα πανό αναρτημένο έλεγε «Δεν είναι ηλίθιοι, είναι προδότες» και επαναλαμβάνοντας την επιγραφή ακούγονταν χθες Κυριακή η Ιαχή «προδότες- προδότες»και «κλέφτες -κλέφτες» όλα αυτά ρυθμικά ήρεμα και με μουσική υπόκρουση τύμπανα από κατσαρόλες και κουτάλες της γιαγιάς που έχουν και αντοχή στο χρόνο. Επίσης ανοιχτές παλάμες έδιναν το στίγμα της αισθητικής των 300 αβόλευτων τώρα - βολευτών.


Δεν έλειπαν ούτε οι νεαροί ούτε οι γονείς με τα παιδιά τους στους ώμους με φραπέδες και μπίρες η αγανάκτηση των Ελλήνων έπαιζε τον δικό της «θεατράλε»ε ρόλο, αληθινό αντιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο την σημερινή πραγματικότητα, όπως το πανό με το Καζαντζακικό «Δεν φοβάμαι τίποτα, Δεν ελπίζω τίποτα, Είμαι λεύτερος» που έφτιαξε και το κουβαλούσε ο λεύτερος πια ίσως αστός ή πρώην γιάπης Ελληνας.


Και αυτοί;

Αυτοί ντε οι Υπουργοί οι Βουλευτές, οι εκλεγμένοι είχαν κλειστοί πίσω από τα δικά τους οδοφράγματα, για να μην ακούν τις ιαχές αγανάκτησης. Ίσως να φοβούνται ή και να ντρέπονται σπάνιο άλλα ίσως να συμβαίνει σε μερικούς.


Και σε ένα μεγάλο γήπεδο η κ. Ντόρα Μακογιάνη κόρη του Μητσοτάκη μάζεψε κόσμο την Κυριακή αυτή να πει ότι έκανε το πρώτο συνέδριο της, που την έβγαλε πρώτη κυρία Πρόεδρο του κόμματος της, λες και θα έβγαινε κανένας άλλος χα, χα χα.


Τυχαίο; Δεν νομίζω… και η μέρα αλλά και η ομιλία περί Σωτηρίας της Ελλάδος από νέο κόμμα, γιατί οι άλλοι.. οι εκλεγμένοι ντε, τα κόμματα να πάνε να χαθούν… που δεν ντρέπονται… και τότε που ήταν ή ίδια και Δήμαρχος της ταλαίπωρης Αθήνας και υπουργός να μας αντιπροσωπεύει στο Εξωτερικό, ήταν τότε όλα καλά καμωμένα από τους Αρχηγούς και το κόμμα που την ανέδειξε; Κι ούτε αντιρρήσεις δεν είχε, ήταν και η δόξα των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε, και η Αθήνα πρώτη και η κυρά της πρώτη σε όλα, γιατί κι αυτή η Γιάννα όλο εκείνη φαινόταν με τα πλούτη της, τι ήθελε και την πρωτιά στη δόξα!!!

Δεν θυμάμαι τι είπε τότε όμως, γιατί με έπιασε το παραλήρημα του παρελθόντος, αϊ στο καλό!!!. Θυμηθείτε εσείς αγανακτισμένοι πατριώτες μου, πρώην… λίγο βολεμένοι και λίγο «παρακαλητάδες» σε κατουρημένες ποδιές.


Τι να κάνετε και εσείς όμως, μια θεσούλα στο Δημόσιο θέλαμε όλοι τότε. Και τούτοι που τρέξανε στο συνέδριο, για θέση θα ψάχνουν άραγε; Δεν ξέρω, τους όμως είδα πολύ υπάκουους αλλά και το μάτι τους γυάλιζε λίγο, λιγούλάκι, είχε και κείνη την σπίθα δυσπιστίας, τα χα να ’λέγε αλήθειες η νέα κυρά της Ελλάδας, θα τους σιάξει, ή θα τους στέλνει να ψηφίσουν οικογένειες, εγγόνια να φτιάχνουν υπουργούς «δαγκωτό» είναι η εντολή, έχει και παρατρεχάμενους παντού και στο Π. Φάληρο, και μετά θα τους στείλει, τους ψηφοφόρους, από κει που ήρθαν. Στα σπίτια τους…. Κάθε τέσσερα χρόνια θα μας θυμούνται!! Αχ καημένη Ελλάδα, αν υπάρχεις ακόμα να αν αντέξεις, αν τους αντέξουμε!!! ¨έλεος!!

Πάντως, σε λίγα χρόνια θα το ξαναδούμε το ίδιο έργο αν δεν βάλλουμε μυαλό τώρα.


Η υπόσχεση όλων των αγανακτισμένων (συνήλθα από το παραλήρημα) ήταν να το πάνε έτσι, με συγκεντρώσεις κάθε απόγευμα, κι όσο αντέξουν! Η συγκέντρωση σχόλασε αργά πολύ αργά την νύκτα και σήμερα πάλι εκεί όλοι εμείς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου