Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΙΧΜΕΣ

Κατάρ


Επιμένει ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το θέμα του Ελληνικού. Ο αρμόδιος για τις επενδύσεις Βουλευτής κ. Παμπούκης διέψευσε ότι το Κατάρ απέσυρε το επενδυτικό ενδιαφέρον του Καταρ για το Ελληνικό. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζητάει να καταθέσει στην Βουλή ο κ. Παμπούκης το έγγραφο διαβεβαίωσης ενδιαφέροντος του Κατάρ για την επένδυση στο ελληνικό.


Και μετά την κατάρ του Κατάρ στο πολιτιστικό του Ελληνικό (πρώην Αμερικάνικη Βάση) ο Γάλλος καθηγητής Σερζ Λατούς στι ς1,30 μ.μ, θα μιλήσει με θέμα «από το δυστύχημα της ανάπτυξης στο στοίχημα της αποανάπτυξης.


Ο Σερζ Λατούς θεωρεί ότι:

« …η μεγέθυνση και η ανάπτυξη είναι δύο μύθοι της οικονομίας που οδηγούν τον κόσμο στον αφανισμό» και προτείνει την δημιουργία «συμβιωτικών, αυτόνομων, οικονόμων κοινωνιών» με ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει «αναδιανομή, αναδόμηση, μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση κλπ». Η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί «ετοιμοπαράδοτο μοντέλο» αλλά «ουτοπία κινητήρια και δημιουργική» για να διερευνήσουμε «τρόπους συλλογικής άνθησης που δεν θα καταστρέφουν το περιβάλλον και τον κοινωνικό δεσμό».


Την υποδοχή του Σερζ Λατούς οργανώνουν μέλη της «Πρωτοβουλίας για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό και της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου