Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ

Το νερό του ..Δήμου


Στην συνεδρίαση της οικονομικής Επιτροπής που παρεμπιπτόντως έληξε σε δέκα λεπτά, το αξιοσημείωτο ήταν το «νερό». Οχτακόσια (800) κυβικά νερό την ημέρα, δηλαδή 414.107,00 ευρώ σε κάθε λογαριαμό καλείται να πληρώσει ο Δήμος ιδίως για την παραλία άπ’ όπου λάθρα ποτίζονται και καταβρέχονται πολλοί μαγαζάτορες, αλλά και σε άλλες περιοχές όπου ακόμη και αναβλύζοντες πίδακες νερού βρέθηκαν σε καταπράσινους κήπους. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που λάθρα παίρνουν και το ρεύμα και χρεώνουν τον Δήμο. Αυτά όλα είπε ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης ελέγχονται, θα εξιχνιαστούν όλα από την υπηρεσία του Δήμου και θα πληρώσουν το κλέψιμο… οι «κλέφτες» για πρώτη φορά γιατί κανένας Δήμαρχος μέχρι τώρα δεν έδινε εντολή να τους τσακώσουν.


Μάθαμε


Τι μάθαμε; Έγινε συνάντηση, λέει, από την δεξιά πλευρά των παρατάξεων του Δήμου σε σπίτι υποψηφίου δημοτικού συμβούλου που δεν εξελέγη με άλλους που δεν εξελέγησαν και λοιπούς παράγοντες για να βγάλουν απόφαση τι θα κάνουν για τα επόμενα δυόμιση χρόνια περίπου μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2014 και πως θα πορευτούν, με ποιο αρχηγό και κουμανταδόρο. Ίσως, λέει, αμφισβητούν το τωρινό επικεφαλής της παράταξης τους το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ψάχνονται… Ρωτήθηκε από εμάς και στέλεχος, εκλεγμένος του Μιλτιάδη και δήλωσε παντελή άγνοια, λέγοντας ότι αυτά είναι αστεία πράγματα.


ΑΙΧΜΕΣ


Δεν πρωτοτύπησε καθόλου ο Δήμος και ο Δήμαρχος με την πρωτοβουλία του να καθαρίσει της ακτής και του Βυθό με την βοήθεια Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο και πολιτών. Όλοι οι εκλεγέντες Δήμαρχοι, τουλάχιστον μία φορά, φωτογραφήθηκαν με πιτσιρίκια που έσκυβαν στην άμμο με μεγάλο ενδιαφέρον να καθαρίσουν την παραλία της Γλυφάδας. Σαν χειρονομία είναι άριστη και, διδακτική στα παιδιά αλλά και για μικρό χρονικό διάστημα πρακτική βέβαια, γιατί θα ξαναλερωθούν τα παράλια της Γλυφάδα όπως γεμίζουν σκουπίδια τα παράλια και οι δρόμοι όλης της Ελλάδας αφού η παιδιά μας δεν έχει καμιά σχέση με τον σεβασμό το περιβάλλον.


Ενας φίλος συνάδελφος μας έλεγε ότι προηγούμενος δήμαρχος σε παρόμοιο καθαρισμό φορούσε και τα ανάλογα γάντια, ενώ ο κολλητός εξ απορρήτων στο γραφείο Δημάρχου, του έδινε σκουπιδάκια να κρατάει για να φωτογραφηθεί. Ο ίδιος είναι εξ απορρήτων και στο γραφείο του σημερινού Δήμαρχου με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγομε, αλλά μερικοί Ελληνες το έχουν πάρει βίτσιο να είναι με όλους και είναι πάντα κρατικοδίαιτοι που τους πληρώνει ο δήμότης.


Εμείς δεν πήγαμε στον καθαρισμό, που κατά την γνώμη μας πρέπει να γίνεται σε μόνιμη βάση με προσωπικό μόνο για αυτό τον τομέα από τον Δήμο, και όχι από το φιλότιμο του κόσμου και των παιδιών, και των οργανώνσεων (αυτά είναι αστεία … για φωτογραφίες μόνο). Ωστόσο είδαμε τον Δήμαρχο

κ. Κόκκορη χωρίς γάντια ευτυχώς να ποζάρει στον φακό, και η υποχρέωση του Δήμου, του να καθαρίζει και τις ακτές, να καθίσται εμμέσως, «έκτακτη πράξη και περιστασιακή δράση» βασιζόμενη στην θέληση και την αλληλεγγύη των συλλόγων, των παιδιών και των φιλότιμων πολιτών.


Στην Ελλάδα δυστυχώς το αυτονόητο το έχουμε ξεχάσει, και το αποδεικνύει περίτρανα το ΔΝΣ και η κατάντια μας.

Αν κάνουν καμία βόλτα στους δήμους οι «ΔουΝουΣούτες» ελεγκτές μας θα φρίξουν οι άνθρωποι από την αργομισυία, την τεμπελιά και τις μίζες. Φαίνεται ότι ο ¨Έλληνας το κατάλαβε γιατί όταν αρχίζω να πω για ένα έργο σε Δήμο, με αποστομώνουν με θυμό. ΜΙΖΕΣ παίρνουν δεν κάνουν έργο, μου απαντούν και φεύγουν... σιχτιρίζοντας και μένα ως αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι…


Τους φωνάζω... ελάτε ρε εδώ... Δεν τα τρώμε μαζί, μόνοι τους τα τρώνε, αλλά δεν το πιστεύουν!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου