Τρίτη 24 Μαΐου 2011

2Ο Συνέδριο Παράταξης «ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ».



2Ο Συνέδριο Παράταξης

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ».

Συνέδριο ενότητας, ανασυγκρότησης, ελπίδας.

Το πρώτο της Συνέδριο μετά τις Δημοτικές εκλογές, οργάνωσε η Παράταξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» .

Περισσότερα από 300 μέλη της Παράταξης, άκουσαν τον Πρόεδρο Χάρη Πασβαντίδη να τονίζει:

«Το Συνέδριό μας, μετά το ατυχές αποτέλεσμα τον περασμένο Οκτώβριο , ξαναδίνει πνοή, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στην Παράταξή μας .

Αποδεικνύουμε ότι μια μεγάλη Παράταξη δεν μπαίνει μετά από μια ήττα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αναγεννιέται, με πρωτοπορούσα τη νεολαία μας, ξαναβρίσκει τον ενθουσιασμό της, και με την θερμή στήριξη των μελών της, επανέρχεται στο δρόμο των επιτυχιών».

Ο Χάρης Πασβαντίδης έκανε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ανέφερε ότι τα αίτια της αποτυχίας ήταν πολλά και υπογράμμισε : «Ως ηγέτης της Παράταξης , δεν προσπάθησα να επιρρίψω τις ευθύνες σε άλλους. Τις ανέλαβα προσωπικά και όχι με λόγια. Υπέβαλα την παραίτησή μου, στο σώμα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και τους ζήτησα να κινήσουν τις διαδικασίες εκλογής του νέου Αρχηγού. Ομόφωνα δεν έκαναν δεκτή την παραίτησή μου και ανέθεσαν το καθήκον της ανασυγκρότησης της Παράταξης. Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους, έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση για τα Δημοτικά μας πράγματα».

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες ενότητας ο κ. Πασβαντίδης υπήρξε σαφής .

«Είμαστε υπέρ της άμεσης και καθαρής λύσης και αυτή είναι μόνο μία. Το Φθινόπωρο να ανοίξουν οι κάλπες. Να έρθουν οι Δημότες μας να ψηφίσουν και να εκλέξουν εκείνον που πιστεύουν ότι είναι ο ικανότερος αρχηγός.

Να σεβαστούν όλοι το αποτέλεσμα και όποιος τολμήσει μετέπειτα να προχωρήσει σε διασπαστικές κινήσεις, θα γνωρίσει την περιφρόνηση αλλά και την οργή των πολιτών. Όλα τα υπόλοιπα θυμίζουν τη ρήση ¨όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Για την Δημοτική Αρχή του κ. Χ. Κορτζίδη σημείωσε:

«Είναι μια Διοίκηση που θέλει να τα πάει καλά με όλους. Αυτή η πολιτική μπορεί να φαίνεται δημοφιλής, είναι όμως εκείνη που εφαρμοζόμενη τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις της, οδήγησε στον σημερινό οικονομικό όλεθρο. Δεν μπορεί από τη μία να υποστηρίζει ότι παρέλαβε καμένη γη και χρεοκοπημένο Δήμο, και από την άλλη να κάνει συνεχώς παροχές».

Το Συνέδριο χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός που ήξερε το ήθος και τις ικανότητες του κ. Χάρη Πασβαντίδη στη Νομαρχία Αθηνών και ευχήθηκε στις επόμενες εκλογές να είναι ο Δήμαρχος της Πόλης και να την οδηγήσει στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Αγώνας για το Μέλλον» κ. Γ. Κωνσταντάτος στον χαιρετισμό του, έκανε μια αναφορά στις εκλογές του Οκτωβρίου υπογράμμισε τις αρνητικές συνέπειες του εμφύλιου πολέμου τάχθηκε υπέρ της ενότητας των τριών Παρατάξεων και θεώρησε το Συνέδριο ιδιαίτερα επιτυχημένο από την παρουσία των πολιτών.

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Αναγέννηση» κ. Τσαρπαλής» επέκρινε την Δημοτική Αρχή για την λαϊκίστικη και δημαγωγική πολιτική της, για την ανευθυνότητά της, για τις ζημιογόνες για το Δήμο αποφάσεις της.

Δήλωσε υπέρμαχος της ενότητας, γιατί αυτό απαιτούν οι πολίτες, και γιατί αυτό είναι η μόνη λύση, που μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος κ. Χ. Κορτζίδης και ο αρχηγός της Παράταξης «Πρώτη Πόλη» Νάσος Σπυρόπουλος που είχαν προσκληθεί, έστειλαν επιστολή με την οποία εύχονταν καλή επιτυχία στις εργασίες του.

Τον λόγο πήραν, μετά τον χαιρετισμό οι Σύνεδροι που αναφέρθηκαν στους λόγους της ήττας, στο το πρέπει να γίνει στο μέλλον, στην πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής, στα μεγάλα ζητήματα του Δήμου μας.

Το Συνέδριο, ενέκρινε το νέο καταστατικό, εξέλεξε το νέο Κεντρικό Συμβούλιο αποτελούμενο από 90 μέλη και το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου για να εκλέξει τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου και την Πολιτική Γραμματεία της Παράταξης.

Το Συνέδριο τίμησαν επίσης με την Παρουσία τους:

Οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής, κα Λιλίκα Βασιλάκου και κ. Βασίλης Κόκκαλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Αμανατίδης, Κώστας Αθανασόπουλος, Γιώργος Φουντάς, Μιχαήλ Βασιλάκης, ο Αντρέας Πολυζωγόπουλος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κώστας Κόκορης, ο π. Δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Παπασπύρου, ο Δημήτρης Πανταζόπουλος Δημ. Σύμβουλος Ηλιούπολης, καθώς ο Γιώργος Θωμαΐδης, ο Πέτρος Σιδηρόπουλος, ο Γιώργος Καρδούλας, ο Πάνος Καρατζάς και πολλοί ακόμη διατελέσαντες Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δήμο μας, εκπρόσωποι των Αθλητικών, Πολιτιστικών φορέων καθώς εκπρόσωποι των Επαγγελματιών και Εμπόρων του Ενιαίου Δήμου μας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου