Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΙ: Αλλού άνθη και αλλού έργα




Ο κ.










ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Κωνσταντέλος μίλησε για τις αντιρρήσεις σχετικά με τον Προϋπολογισμό

Σε συνέντευξη κάλεσε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλος προκειμένου να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η παράταξη του δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου στην συνεδρίαση του Δ.Σ στις 26 Μαΐου.

Κατ’ αρχάς διευκρίνισε ότι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα καθυστέρησαν δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία του νέου Δήμου, ότι είναι δε απλά διαχειριστικός χωρίς έργα και βάσεις για το μέλλον των τριών πόλεων.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο ότι δεν έχει κατατεθεί τεχνικό δελτίο για ευρωπαϊκά Προγράμματα επί 25 χρόνια που ο κ. Κασιδόκωστας είναι Δήμαρχος στην Βουλιαγμένη αντίθετα με τον Δήμο της Βούλας . Δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα ούτε ένα γιουροσέντς ο πρωην Δήμος Βουλιαγμένης από το αποθεματικό του για τους πρώην Δήμους Βάρης και Βούλας για τους οποίους διατείνεται ο δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν αρκετά αποθεματικά.

Το όλο έργο που έχει να επιδείξει είναι οι κηποτεχνικές παρεμβάσεις στην Βουλιαγμένη τις οποίες άρχισε να φτιάχνει και στους άλλους δήμους τώρα, με άνθη που συνήθως δεν διαρκούν, αλλά είναι μικρής διαρκείας ώστε να ξοδεύονται πολλά εκατομμύρια για αγορά και φύτευση νέων φυτών σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Το έργο των ανθέων δεν θεωρείται βέβαια ως έργο υποδομής, άλλα καλοπισμού, τόνισε ο κ. Κωνσταντέλλος ενώ δεν υπάρχουν νηπιαγωγεία ούτε πρόβλεψη για κοινωνική μέριμνα όπως ΚΑΠΗ και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, στην Βουλιαγμένη σε αντίθεση με τις άλλες δύο πόλεις μέχρι σήμερα.

Το θέμα των μικρής δόμησης στης Βουλιαγμένης οφείλεται ιδίως στο ότι η Βουλιαγμένη στο μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην ιδιοκτησία της εκκλησιάς η οποία δεν απαλλοτριώνει την τεραστίας αξίας περιουσία της, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμη πολύ πράσινο.

Απάντησε για την διαχείριση της λίμνης της Βουλιαγμένης της οποίας το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης της πρέπει να διερευνηθεί καθώς και τα πρόσωπα που είναι επικεφαλής της διοίκησης ώστε να υπάρχει μία πλήρης εικόνα, για να απαντήσει στη σχετική με το θέμα ερώτηση μας για το πρόσφατο event που έγινε στην λίμνη, με το αγώνισμα καταδύσεων και το μεγάλο ποσό που έλαβε η Α.Ε λίμνης βουλιαγμένης από την Πολυεθνική εταιρεία που το διοργάνωσε.
Παρέδωσε πίνακα αγοράς προμηθειών των τριών πρώην δήμων από ίδιες εταιρείες με μεγάλες αποκλίσεις στα ποσά αναρωτώμενος για ποιους λόγους υπάρχουν αυτές οι διαφορές στις τιμές των προϊόντων που αγόρασαν οι τρεις Δήμοι.

Τέλος σε ερώτηση μας για τις ακτές των τριών πόλεων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πως κρίνει τις δηλώσει του Δήμαρχου σε ερωτήσεις σχετικές στα Δημοτικά συμβούλια και τι προοπτική δίνει ο κ.Κασιδόκωστας απάντησε ότι υπάρχουν μη τις προθέσεις του Δημάρχου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου