Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη

ΨΗΦΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ύψος Τεχνικού Προγράμματος

1ο Συνεχιζόμενα έργα- υπηρεσίες και προμήθειες 10,89 ευρώ και για τους τρεις πρώην Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

2Ο Νέα έργα- υπηρεσίες και προμήθειες 14,85 εκατ. Ευρώ που αφορούν το ενιαίος ως άνω Δήμο.

Πηγές χρηματοδότησης: ΕΣΠΑ -ΣΑΤΑ,- ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ -ΥΠ.ΕΣ, -ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ.


Βίντεο Τσιριγωτη




Παραπολιτικά και άλλα

Στο Δημοτικό συμβούλιο του ενιαίου Δήμου στο κτίριο της Βούλας στις 11 Μαΐου ο μόνος που δεν παραβρέθηκε ήταν ο σύμβουλο κ. Πασακυριάκος του ΚΚΕ λόγω της Πανελλαδικής απεργίας όλων των εργαζομένων και των εργαζομένων στο Δήμο για συμπαράσταση σε αυτούς όπως δήλωσε με έγγραφο του.


Στην Βούλα ο ποδηλατόδρομος που κατασκευάζεται με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Ε.Ε μπήκε στο στόχαστρο των συζήτησεων. Ο κ. Κωνσταντέλος είδε ασυμφωνίες στις δηλώσεις της Ηλέκτρας Τσιριγώτη και των πέντε αποφάσεων της προηγούμενης της προηγούμενης 4ετίας όπου όλες πλην μιας ήταν ομόφωνες, ροτόντας την κ. γιατί αμφισβητεί το έργο τώρα το οποίο τότε είχε την πλήρη αποδοχή όλων και της κ.


Την απάντηση έδωσε κοφτά ο Δήμαρχος: «Ο Δήμος λειτουργεί ως συνέχεια και συνεχίζει τα έργα που έχουν αποφασισθεί. Το έργο θα εκτελεστεί οι ποδηλατόδρομοι θα ενωθούν με τον κεντρικό της παραλιακής που θα ξεκινάει από την Γλυφάδα και θα συνεχίζει πέρα από την Βάρη. Ο Δήμος δεν είναι αναξιόπιστος ούτε θα πληρώσει αποζημιώσεις που θα του καταλογισθούν αν εγκαταλείψει το έργο.


Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Βουλιαγμένης ξαναπήγαν στο γραφείο της Βουλιαγμένης και αυτό ήταν μία απορία του κ. Κωνσταντέλου ό οποίος ρώτησε τον δήμαρχο γιατί καταβάλλουν μεγαλύτερο ποσοστό τελών στο Δήμο. Γιατί έτσι πρέπει και έτσι γίνεται απαντάει ο κ. Κασιδόκωστας και αυτό το έχω αποφασίσει πολλά χρόνια. Η Βουλιαγμένη πληρώνει.


Το Άϊλαντ και ο… «διάολος»

Στην παραλιακή μέχρι τα ξημερώματα το Αϊλαντ ρυπαίνει με τους ήχους του αν έχει άδεια για τις κατασκευές και για την μέχρι πρωίας μουσική του ρώτησε ο κ. Αποσταλάτος.


Είναι σε όλα νόμιμο είπε ο Δήμαρχος και εγώ έχω δώσει για την μουσική να διασκεδάζει η νεολαία μας. Όσο για την δεύτερη ερώτηση σας που άχαρα τα στοιχεία σας αφορούν μήνυση που έχει κάνει στους Δημοτικούς συμβούλους οι Απολλώνιες ακτές, και εσείς στείλατε στο διάολο τους εργαζόμενους υπάλληλους που σας ζήτησαν τα στοιχεία για να διεκπεραιώσουν την υπόθεση νομικά.



Αιχμές


Στην συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ο Δήμαρχος κ. Κασιδόκωστας έφυγε.

Δεν κάθισε να ακούσει τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης. Έμειναν άφωνοι στην αίθουσα οι Σύμβουλοι. Θα φύγω είπε. Χωρίς καμία δικαιολογία και την έκανε… Στον Γρηγόρη Κωνσταντέλο απάντησε θέλεις να μείνω και ας μου επιτίθεσαι, για αυτό ρωτάς γιατί φεύγω!!!


Άφωνοι και οι δικοί του σύμβουλοι όταν έφυγε ο δήμαρχος τους. Αλλά έφυγε πριν και ο κ. Αποστολάτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλίμα που επικράτησε στις ερωτοαπαντήσεις μεταξύ αυτού και του Δημάρχου.


Τελικά σ’ αυτό το συμβούλιο δεν πλήττεις. Δεν πλήττεις όχι μόνο γιατί υπάρχει διαρκώς ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ των ομιλητών και του Δημάρχου, αλλά γιατί όσοι το παρακολουθούν περιμένουν αυτά που υποστηρίζει ο δήμαρχος για τις 3 πόλεις τους να γίνουν πραγματικότητα. Όπως η Βουλιαγμένη, που από χωριό έγινε πόλη ζηλευτή και πανάκριβη η γη της.


Αν δεν γίνουν ευνομούμενες … αν συμβούν άλλα… Αν όπως σε όλους τους δήμους λείψει η διαφάνεια και το ήθος.. και μπουν οι γνωστές μίζες, τους βλέπω να κατηφορίζουν... κατά την παραλία… και να τους πάρουν με τις πέτρες. Τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους.


Και μάλιστα βλέπω τους Βουλιώτες εκεί στις πλαζ ιδίως να στέκονται ετοιμοπόλεμοι, όπου τώρα ελπίζουν και περιμένουν την ελεύθερη είσοδο τους για μπάνιο. Εκίε θα γίνει … του Β΄ αλι-πεδίου μάχης λαμπρό.


Δεν θα ξεχάσουν... ότι δεν ξεχνά ο Δήμαρχος, να επαναλαμβάνει μέσα σε όλα συμβούλια στους εκλεγμένους, μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα, τον λόγο που τον προτίμησε ο δημότης της Βούλας να τον διοικήσει. Για να νοικοκυρέψει και να φτιάξει την πόλη τους. Αυτή την πόλη, που όπως λέει απευθυνόμενους στις πρωην εκλεγμένες διοικήσεις, εσείς την καταντήσατε έτσι.


Κοντόνης - πρόεδρος


Δήμαρχος αποχωρεί


Επιτροπή αυθαιρέτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου