Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

AIXMEΣ



Μέσα στις λίγες γραμμές που είπε το 1998 το Αριστομένης Προβελέγγιος, λίγο πριν μας αφήσει χρόνους, ήταν το διαχρονικό και προφητικό της χρεοκοπίας. «Για ποιο λόγο γίνονται στάδια και αεροδρόμια και έργα; Για κλεψιά γίνονται. Για τα λεφτά. Για να ζήσει ο τεμπέλης που θέλει να είναι εργολάβος, Που θέλει να είναι μεσάζων. Που θέλει να είναι βουλευτής, υπουργός, δήμαρχος.


Είναι οι απλές λίγες λέξεις για την ελληνική χρεοκοπία μας. Τα φάγανε. Τα πήρανε. Παπαλα. Και τώρα μας κάνουν την πάπια και δείχνουν τον διπλανό τους, δηλαδή ο ένας κλέφτης τον άλλον. Η μία κουράδα την άλλη. Αχ καλέ εγώ δεν φταίω γαυγίζουν στα τηλεπαραθύρια οι κότες οι βολευτές μας! Γιατί μας βολέψανε καλά!!! Σαν το έργο που ο Αυλωνίτης με την Βασιλειάδου ενώ την απατούσε και αυτή φώναζε «να συλληφθεί ο ένοχος». Ποιος ένοχος; Απαντούσε αυτός οργισμένος. Ο άλλος να πιαστεί και εννοούσε τον Νίκο Ρίζο.


Έτσι κάνουν οι ένοχοι. Δείχνουν τον κανένα και επιτίθενται αμυνόμενοι!! Και περπατούσα στο Σύνταγμα όπου ένα τσούρμο κοριστσόπουλα φωτογραφιζόταν. Το ένα έλεγε: τι ύφος να πάρω για την φωτο. Τι ύφος ; της είπα. Σαν αυτό που παίρνει ο Δανός επίτροπος και ελεγκτής μας όταν βλέπει τον Έλληνα αραγμένο στον ήλιο με την φραπεδιά. Δηλαδή της αποστροφής; μου λέει. Δεν μου πάει δεν είμαι Βόρεια και ξανθουλιάρα.


Αλλά ας επανέλθουμε στον πατέρα μας στον Στρος- Καν που ήρθε για να μας στρώσει. «Δώστε μας καλέ κύριε κάτι και εμάς. Φτωχοί είμαστε τώρα. Τεμπέληδες είσαστε, απαντάει ο κ. Στρος- Καν. Είδατε λεφτά από την Ευρώπη και ορμίσατε στις διασκεδάσεις και τις τζιπάρες να τα φάτε. Με κοιτάει σαν μύγα λες και είμαι απατεώνας, σαν τους πολιτικούς μας!!!


Φτου... Στην καταραμένη χώρα Μάη μήνα βρέχει..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου