Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Στα γρήγορα



Τι όνειρα να κάνω;

Να γίνεις υποψήφιος σε κάτι. Ας πούμε υποψήφιος σύμβουλος, ή πρόεδρος σε μία αθλητική οργάνωση στους δήμους, ή υποψήφιος Βουλευτής ή και βολευτής (προς το ελληνικότερο). Και ό λόγος είναι ότι θα γίνεις «Νοματαίος». Έτσι λέγεται στην ενδοχώρα μας ή άλλως «επώνυμος» στην αστυχώρα μας ή και «σελεμπριτάς».


Αν γίνεις δημοτικός σύμβουλος, να προσπαθήσεις να πάρεις θέση γιατί εκτός από νοματαίος ή επώνυμος μπορεί στην Ελλάδα να γίνεις και πιο πλούσιος. Εκτός από τα νόμιμα μπορείς να παίρνεις άνετα και τα κάτω από το τραπέζι. Δεν το έμαθες εσύ ότι έτσι συνήθως γίνεται;


Θα μπαίνεις τρανταχτός και κουνιστός (με την αθώα έννοια) μέσα στα συμβούλια, θα έχεις ασκήσει την ευφράδεια σου με απανωτές πρόβες στον καθρέπτη σου και θα ξαπολάς κοτσάνες. Πολλές κοτσάνες αν δεν είσαι στην ομάδα διοίκησης, όπως ακριβώς το κάνει τώρα η Ν.Δ. Αν είσαι από την πλευρά που διοικείς, θα κάνεις το μαύρο άσπρο. Θα τάζεις γήπεδα παρκιν, θα βρεις λεφτά, επιχορηγήσεις, θα κάνεις ποτάμια λίμνες. Θα σας γεννάμε και παιδιά, θα λες. Και το κυριότερο, θα τάζεις να κάνεις τους Έλληνες πλούσιους αν είσαι στην κεντρική εξουσία. «Γιατί λεφτά υπάρχουν»!!! Πως είπε ο Παπανδρέου και τρέξαμε όλοι να τον ψηφίσουμε!!


Τώρα οι απέναντι του, της δεξιάς λένε άλλα, όπως «το μνημόνιο υπάρχει αλλά εμείς θα το αλλάξουμε, ψηφίστε μας βγάλτε μας». Η Παπαρήγα πάλι λέει χρόνια τώρα ένα μόνο «Πλουτοκρατία».


Αν είσαι υποψήφιος μπορεί να έρθει κάποιος ας πούμε δημοσιογράφος για να του πεις κάτι. Πως σας λένε, θα ρωτήσει. -Γιώργο, θα απαντήσεις. Αν είναι δεκαπενταύγουστος(που είναι μπροστά μας) μπορεί να σου ζητήσει να κάνετε μία συμφωνία, ένα Ντιλ. «Να σου πω Γιώργο, επειδή σήμερα είναι της Παναγίας να σε ρωτήσω πάλι και να μου πεις ότι σε λένε «Παναγιώτη» και να σου ευχηθώ «χρόνια πολλά;». Μαϊμού όνομα θα πάρεις, αν δεχθείς χάριν της τηλεθέασης, εξάλλου μαϊμού σελεμπριτάς θέλεις να γίνεις.


Αυτό είναι το ζητούμενο για την πολιτική και την δημοσιογραφία. Να παρουσιάζεις ότι θέλεις με σκοπό το όποιο κέρδος!


Μη με ρωτάς τι όνειρα να κάνεις. Σου τα είπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου