Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΑΛΙΜΟΣ - ALBEROBELLO







Γενικά δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα all day μαγαζιά καφέ- μπαρ – ρεστοράν. Η πολύ κοσμική βαβούρα μου αποπροσανατολίζει την αίσθηση του φαγητού στον ουρανίσκο μου. Στον Άλιμο όμως ο Όμιλος Σταθοκοστόπουλου με το ALBEROBELLOτο νέο δημιούργημα του μέσα στο διαμορφωμένο πάρκο, δίπλα στη θάλασσα κατόρθωσε να ξεχωρίσει τον υπόλοιπο τρόπο διασκέδασης στο χώρο, με το νέο του εστιατόριο- trattoriria που κομίζει μύρο γαστρονομικά θεσπέσιο. Μπορεί να υπάρχει μπόλικη βαβούρα ωστόσο το φαγητό υπάρχει εκεί και θα το ζήλευε και το πιο καθαρόαιμο αυθύπαρκτο εστιατόριο.


Ο χώρος είναι απλός ντιζαϊνάτος και το φαγητό ξεχωριστό με την ακρίβεια ενός εστιατορίου υψηλής κουζίνας.

Ο Ιταλός Σεφ που δημιουργεί τα ιδιαίτερα πιάτα, όπως το πρώτο Proshutto e byrrata δηλαδή ένα ντουέτο από μοτσαρέλα γεμιστή και προσούτο πάνω σε ραντίτσιο, με ελαιόλαδο και πιπέρι τριμμένο επί τόπου, να μοσκοβολά και να αφήνει την καυτή επίγευση ευχάριστα έντονη.


Ακολούθησε το κυρίως μενού με υπέροχη Ιταλικό ριζότο με την γεύση από αποξηραμένο πορτσίνι και άρωμα ταρτούφο. Πίτσα με πολύ λεπτό φίλο και μία σάλτσα ντομάτας υπέροχη και ελάχιστο τυρί. Αυτό το λέω γιατί δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τις πίτσες που η Ελληνική εκδοχή τους είναι συνήθως με πολύ χοντρό φύλλο σχεδόν ζυμάρι και πολλά τυριά, τα οποία με χορταίνουν «δυσάρεστα».


Ακολούθησε φέτα πέρκας με λεπτή διάφανη σάλτσα, μοσχάρι ψητό στην σχάρα το οποίο όμως δεν δοκίμασα γιατί άφησα λίγο χώρο στο στομάχι μου για να δοκιμάσω τα πέντε Ιταλικά γλυκά, που τις γεύσεις γνώριζα ήδη, όπως το υπέροχο τυραμισού.

Το σέρβις ήταν πολύ καλό, με τον Σεφ να μας εξηγεί σε κάθε πιάτο τι υλικά έχει μαζί με τον επίσης Ιταλό διευθυντή του σέρβις και την υπεύθυνη στις δημόσιες σχέσεις Ατζελίνα που έκανε και χρέη μεταφράστριας.


Οι τιμές είναι αρκετές λογικές αν σκεφθείς ότι τα πιάτα ήταν πολλά και οι πρώτες ύλες, όλες από την Ιταλία, εξαιρετικής ποιότητας.


Ο κόσμος ανάμεικτος από νεαρά ζευγάρια μέχρι μεγαλύτερες ηλικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου