Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ






Παραπολιτικά και άλλα

Κάπως... άτονη ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν είχαμε διαπληκτισμούς και σκληρές αντιπαραθέσεις διοίκησης και αντιπολίτευσης.


Την ουρά στα σκέλια φαίνεται να έχουν βάλλει όσοι επωφελούνται από τις προεκλογικές συμφωνίες.

Δεν μιλούν. Δεν αντιδρούν. Δεν φωνασκούν.


Πως λέμε «φάγανε το γλυκό από το βάζο της γιαγιάς. Τα καλά παιδιά πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε παντού. Ας πούμε σε θέσεις έμμισθες. Σε «αλλησβερίσια», έστω και σε μικρές θεσούλες!

Άλλο οι νομικοί σύμβουλοι!!! … άλλο οι δικηγόροι του Δήμου!!!

Ρώτησε στο συμβούλιο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το Δήμαρχο: «Πότε θα συστήσετε νομικό τμήμα στο Δήμο. Προσελάβατε ως Νομικό σας σύμβουλο, ενώ είχατε και τον κ. Μπαβέα, την κ Παναγιώτα Δάρα, και συγχρόνως αναθέτετε τις υποθέσεις του Δήμου όπως αποδεικνύεται, σε άλλους Δικηγόρους


Α... σύντομα θα γίνει νομικό τμήμα, απάντησε ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης, αλλά και πάντα υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι και συγχρόνως αναθέσεις σε άλλους δικηγόρους, οι δύο νομικοί σύμβουλοι θα μείνουν!!!


Η παραλία ο καθαρισμός και η ρύποι

Καθαρίστηκε η παραλία την προηγούμενη Κυριακή με πρωτοβουλία του Δήμου και συμμετοχή συλλόγων εθελοντών. Όμως την επόμενη μέρα συνεργείο που καθαρίζει τον βυθό από τα λύματα αδειάζει ότι βγάζει πάνω στην ακτή. Ο καθαρισμός λοιπόν είναι στο μηδέν. Αυτό διαπίστωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και δήμαρχος απάντησε ότι πράγματι έτσι γίνεται προκειμένου τα λύματα να αποστραγγισθούν και θα φύγουν από την παραλία.


Οι καντίνες

Όσο για κάτι καντίνες που στήθηκαν στην παραλία ήδη πριν να ψηφισθούν από το συμβούλιο οι άδειες τους ο Δήμαρχος δεν έδωσε απάντηση στην ερώτηση γιατί προτιμήθηκε αυτό το «πρωθύστερο σχήμα»( πρώτα εγκαθιστούμε μετά εγκρίνουμε) στις καντίνες;;;;; Απάντησε όμως για τα κιόσκια πωλήσεων στο χώρο δίπλα στα ταξί. Θα δοθούν 7 άδειες μόνο καθώς και το κιόσκι στην Λαμπράκη και Μεταξά που θα πουλάει μόνο μέλι και ρίγανη, γιατί είναι κατάντια με αυτά που πουλάει τώρα!!


Το Πάρκο στο Ελληνικό

Ρώτησε είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης τον κ. Παμπούκη για τα σχέδια και την προοπτική του τι θα γίνει με αυτόν το χώρο και του απάντησε, ότι δεν γνωρίζει τι σχέδια και εντολές έχει πάρει ο Αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο ούτε του έχει δοθεί κατευθυντήρια γραμμή για το Γκολφ, που είναι ιδιοκτησία του Δήμου Γλυφάδας ακόμη.


Το ΚΑΠΗ στον άγιο Τρύφωνα άνοιξε αργά, είπε η κ. Κιρκιλίτση και έκαναν παράπονα τα μέλη του. Μήπως, ρώτησε η ίδια το Δήμαρχο, επειδή δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους οι υπάλληλοι;


Μία μέρα άργησε η κοπέλα, απάντησε ο Δήμαρχος, έλεος, ενώ δήλωσε ότι θα πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΚΑΠΗ μόλις περάσει ο προϋπολογισμός τους.




ΑΙΧΜΕΣ

Έλεος κύριοι. Τώρα που χάσαμε και τον Ντομινίκ το φίλο μας τον Στρος Καν από το ΔΝΤ πρέπει να προσέχουμε περισσότερο, γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας βγάλει ο άλλος, όποιος αναλάβει τέλος πάντων επικεφαλής του ΔΝΤ.


Το λέω γιατί στους Δήμους δεν σταματάει να γίνεται σπατάλη σε μισθούς, σε θέσεις που η Επίτροπος δεν μπορεί να τα κόψει. Έτσι, όπως δήλωσε η αντιπολίτευση δεν φείδεται ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης να προσλαμβάνει Νομικούς συμβούλους του και συνάμα να δίνει υποθέσεις του Δήμου σε εξωτερικούς Δικηγόρους. Αυτά δεν είναι σπατάλες; Όπως εξάλλου το έθεσε ο Βαρβιτσιώτης «Αναθέτετε σε διάφορους άλλους δικηγόρους τις υποθέσεις πέρα από τους δικηγόρους τους οποίους για πολιτικούς λόγους και για λόγους τήρησης της προεκλογικής συμφωνίας συνδιοίκησης που κάνατε με τις δύο παρατάξεις που σας υποστήριξαν στον β΄ γύρο των εκλογών Νοεμβρίου 2010».


Γιατί η Πρόεδρος του Δ.Σ , το θυμάμαι, είχε πει στις αρχές της ανάληψης των καθηκόντων, όταν διαμαρτυρήθηκαν οι δημ. Σύμβουλοι ότι δεν έχουν εισηγήσεις για τα θέματα που καλούνται να ψηφίσουν στα τυφλά, απάντησε ότι για λόγους οικονομίας δεν μπορούν να φωτοτυπούν τόσες πολλές σελίδες. Καλύτερα να μάθουν να χρησιμοποιούν το ίντερνετ και να στέλνονται με μαίλ που δεν στοιχίζει.


Από τα πίσω, από το φουαγιέ… ακούστηκε μια βοή, «είναι ακόμα στον πρώτο ενθουσιασμό, και μας αναγγέλλουν οικονομία. Αυτό μας θυμίζει το «σεμνά και ταπεινά» του Καραμανλη της Ν.Δ, που εννούσε και αποδείχθηκε ότι οταν το έλεγε εκείνοι… οι «Βολευτές».. το εξέλαβαν σεμνά και ταπεινά στο φαγοπότι.

Εξ’ άλλου μην ξεχνάμε το του Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε».


Μέλι

Μέλι και ρίγανη να πουλάει στην Μεταξά το κιόσκι αντί μαϊμού τσάντες και γυαλιστερά μπιχλιμπίδια. Μέλι αγνό από τα βουνά της Τρίπολης και ρίγανη πρώτης ποιότητας, να το επισκέπτονται και οι τουρίστες της πόλης, οι αλλοδαποί να βλέπουν τι αγνοί άνθρωποι είμαστε εμείς οι ¨Έλληνες που μας ξεφτίλισαν οι Γαλάτες οι Άρειοι και οι Βίκινγκς!!


Τα Αστέρια

Το λέει και το όνομα είναι αστέρια και πρώτο πράγμα όλος ο υπέροχος κόλπος των Αστεριών. Παγκοσμίου κάλους περιοχή, που η ΕΤΑ την είχε παραχωρήσει στην Εθνική και τώρα την πήρε ξανά διότι έληξε η σύμβαση τους.


Αν πάρουμε και τα Αστέρια όπως το τα διεκδικεί ο Δήμος, επιτέλους, και ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης, να σταματήσουν να βρίσκονται σε τέτοια παρακμή, όπου οι καμπάνες που ανθούσαν την εποχή του 60 και 70 τώρα είναι εγκαταλελειμμένα σπιτάκια, όσο για τη ακτή έχει γεμίσει ξαπλώστρες που εκμεταλλεύεται ο επιχειρηματίας, ο οποίος μοιράζει κάρτες ελεύθερης εισόδου στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, τις οποίες αρκετοί από φιλότιμο (ευτυχώς) δεν τις παραλαμβάνουν.


Οι Γλυφαδιώτες όμως καταρχάς, αλλά και όλοι οι πολίτες δεν μπορούν να πλησιάσουν αν δεν καταβάλλουν το αντίτιμο για να μπουν στον χώρο με τα κέντρα που περιτριγυρίζεται από φράκτες, φύλακες και πολλές ταμπέλες, μα πάρα πολλές ταμπέλες των κέντρων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου