Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ





Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Οι τρεις Δήμοι του Καλλικράτη, που θα τρίζουν τα κόκαλα του (του Καλλικράτη), είπε ο Δήμαρχος Γρηγ. Κασιδόκωστας, η Βαρη η Βούλα και η Βουλιαγμένη προϋπολόγισαν, λίγο καθυστερημένα βέβαια, 63.564.000 ευρώ για να τα βγάλουν πέρα το 2011.


Από το συνολικό ποσό το βέβαιο είναι ότι στοιχίζουν οι υπάλληλοι τους για την μισθοδοσία 10 εκατ. ευρώ, και αυτά είναι από τα ανταποδοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι δημότες ενώ και οι τρεις πρωην Δήμοι είναι οριακοί στο να καλύπτουν τις λειτουργικές δαπάνες με τα τακτικά έσοδα.


Για την Βάρη πληρώνει 1,57 ευρώ το τ.μ, για την Βούλα 1,52 και την Βουλιαγμένη 2,2 ευρώ κάθε σπίτι. Για τα καταστήματα αλλάζει το τιμολόγιο. Στη Βάρη 4,5 τ.μ ευρώ, στην Βούλα 3,81τ.μ και στην Βουλιαγμένη το πιο ακριβό 6,52 τ.μ. ευρώ κάθε κατάστημα.


Δάνεια

Δάνεια έχουν και πολλά μάλιστα οι δύο πόλεις Βούλα και Βάρη. Όσο για την Βουλιαγμένη 1 και παλαιό δάνειο, ησυνολικά 17 εκατ. ευρώ. Τώρα πόσο έχει χρεώσει το δημότη του κάθε πρωήν Δήμος; Η Βάρη με 391 ευρώ, ή Βούλα με 161 ευρώ, και η Βουλιαγμένη με 10 ευρώ.


Τι είπε ο Δήμαρχος:

Βρήκαμε τον Δήμο χρεωμένο και πρέπει να βάλουμε τάξη στα οικονομικά με έργο και συνεργασία. Έχουν πολλά χρέη γιατί δεν βασίστηκαν να κάνουν δήμους δυνατούς, αλλά όπως η Ελλάδα δεν βαριέσαι πάμε παρακάτω. Το μέλλον όμως θα είναι καλό αν και ο Καλλικράτης μαραζώνει τους Δήμους αντί να τους βοηθάει

Για το προσωπικό: Το προσωπικό είναι όλοι υπεύθυνοι ανεύθυνοι. Αυτό βλέπω. Πρέπει όμως να εργασθούν να αποδώσουν.


Η Αντιπολίτευση

Κανένας από την αντιπολίτευση δεν συμφώνησε με τον προϋπολογισμό και τις ευθύνες των πρωην Διοικήσεων στους Δήμου Βάρης και Βούλας και βέβαια δεν τον ψήφισαν.


Ο κ. Κωνσταντέλλος μίλησε για διαφορετική αλήθεια. Η λογική της καμένης γης λέγεται κατά κόρον από τον Δήμαρχο τόνισε.


Ο κ. Καπετανέας είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι χωρίς όραμα, αλλά ένα Δημοτικό Μνημόνιο που δεν έχει έργο προοπτική και υποβαθμίζει την κοινωνική μέριμνα και τον πολιτισμό.


Ο κ. Πασσακυριάκος μίλησε για προϋπολογισμό προσαρμοσμένο στην Υπουργική απόφαση και αναφέρεται σε ισοσκελισμούς , περιορίσιμο δαπανών συλλογικών και αθλητικών υπερωριών κ.λ.π Τα χρήματα που δίδονται είναι Κράτος 1 προς 2 οι δημότες. Άρα τα Βάρη είναι στους δημότες, για να μην παίρνουν ούτε ένα ευρώ από το Κράτος.


ΑΙΧΜΕΣ στην Βούλα


Ο Δήμαρχος αφού τα είπε, και βάραγε μια στο καρφί και μία στο πέταλο τους πρώην και τους νυν, έφυγε για να μην πάθει εγκεφαλικό, όπως είπε, από την αίθουσα, αλλά επέστρεψε γιατί ειδοποιήθηκε ότι του τα έριχναν οι επί κεφαλής των παρατάξεων.


Τον ρώτησαν ποιο είναι το έργο που έκανε στην Βουλιαγμένη, το πράσινο; Είναι έργο το πράσινο; είπαν και που είναι το κοινωνικό του έργο, και γιατί δεν παίρνει τέλη από τον Αστέρα; Εκεί είχε ένα χαμόγελο ο Δήμαρχος και συνέχισε ακάθεκτος ενώ απάντησε στον κ. καπεταναία της Βάρης: «Μία πόλη έρμαιο της παρανομίας έχεις αφήσει. Όλη η παραλία είναι με νταβατζίδες και γι’ αυτό κρίθηκες από το λαό. Στο κέντρο της Βάρης υπάρχουν βιομηχανικές περιοχές, με ρύπους, και διορθώνω την δική σου πόλη, όσο για τα αυτοκίνητα του Δήμου δεν ήταν ούτε ασφαλισμένα».


Σωστά αν βρέθηκαν σε τέτοια χάλια οι Δήμοι, και υπερχρεωμένοι. Αλλά και την καμένη γη που βρήκε ο Δήμαρχος πως θα την φτιάξει; Με τι λεφτά; Και τους εργαζόμενους πως θα τους καταφέρι να δουλεύουν αφού είναι δημοσιοι και μόνιμοι υπάλληλοι. Ας φέρει καλύτερα το ΔΝΤ στα Νότια να παραδώσουν κανένα μαθηματάκι, και να μην τους στέλνουν από το Κέντρο στο Αστέρα για μπανάκια και βόλτες!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου