Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Οσάμα Μπιν Λάντεν – ζει και βασιλεύει

06/05/2011

Πριν ή μετά το θάνατό του, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν εξακολουθεί να τροφοδοτεί τα «σενάρια συνομωσίας» και την φαντασία τόσο των δημοσιογράφων όσο και των απανταχού bloggers στο διαδίκτυο.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα δεν είναι νεκρός και χαίρονται που επιτέλους υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που«ξύπνησαν και δεν πιστεύουν τα σκουπίδια που θέλει να τους ταίσει η αμερικανική κυβέρνηση».

Στο Facebook τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες γύρω από το θάνατο του Μπιν Λάντεν και την αλήθεια πίσω από την εκτέλεση στο κρησφύγετό του από τους αμερικανούς κομάντος.

Κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι νεκρός εδώ και αρκετό καιρό.

«Πραγματικά πιστεύω ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης παγκοσμίως και δεν έχουμε ακούσει τίποτα γι’ αυτόν εδώ και χρόνια. Αυτά που ισχυρίζεται ο Ομπάμα ότι τον σκότωσε είναι μ…ς»
είναι το post που άφησε στο group «Osama is not dead» ένα από τα 1.924 μέλη του.

Δεν λείπουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Μπιλ Λάντεν πέθανε από φυσικά αίτια το 2000 και άλλοι που αναρωτιούνται γιατί ο Ομπάμα δεν βγάζει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του νεκρού ηγέτη.

Κάποιοι διακωμωδούν την είδηση περί εκτέλεσής του με αστεία σχόλια όπως«Δεν είναι νεκρός, μου έστειλε χθες μήνυμα στο κινητό μου» ή «τον είδα να χορεύει στη Sesame street»!

O John Avlon, συνεργάτης του CNN, δικαιολογεί τις θεωρίες συνωμοσίας.
Ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς αναλυτές, αρθρογράφος στο Newsweek, o οποίος συνεργάζεται και με το CNN και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, ο John Avlon θεωρεί ότι όσοι λένε ότι ο Λάντεν δεν είναι νεκρός το κάνουν για να μπορέσουν να διατηρήσουν καλή την ψυχολογία τους.

«Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, ειδικότερα σήμερα που το διαδίκτο είναι τόσο ενισχυμένο, που θα ενστερνίζονται θεωρίες συνωμοσίας γύρω απ’ όλα τα θέματα»λέει ο Avlon. «Και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Δίνουν αυτές τις εξηγήσεις προκειμένου να κρατήσουν «στα καλά τους» την ψυχολογία τους. Δεκαεννιά άτομα δεν μπορούσαν να ρίξουν τους Δίδυμους Πύργους. Έπρεπε όλο αυτό να είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Αλλιώς ο κόσμος γίνεται τρομακτικός και πολύ απρόβλεπτος γι’ αυτούς»προσθέτει ο Avlon.

«Αν και είναι σχεδόν προβλέψιμο το γεγονός ότι οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο του Μπιν Λάντεν θα είναι διάχυτες στη Μέση Ανατολή, επειδή σε κάποιους αρέσει να βγάζουν τέτοιες φήμες, το γεγονός ότι κυκλοφορούν και στην Αμερική δείχνει μια παθητικότητα»τονίζει ο Avlon.

«ΓΕΙΤΟΝΑΣ» ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛANTEN H CIA
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) είχε εξασφαλίσει ένα μυστικό κρησφύγετο στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν από όπου κατασκόπευε επί μακρό χρονικό διάστημα τις κινήσεις του ηγέτη της Αλ Κάϊντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ, ένας μικρός αριθμός πρακτόρων της CIA είχε εγκατασταθεί μυστικά και παρακολουθούσε για αρκετούς μήνες την έπαυλη όπου είχε καταφύγει ο Άραβας τρομοκράτης, συλλέγοντας πληροφορίες για τον ίδιο και τους συντρόφους του.

Ετοίμαζε επιθέσεις στις ΗΠΑ Η Αλ Κάιντα.
Έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία που διέμενε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δείχνουν ότι η Αλ Κάιντα σχεδίαζε επιθέσεις σε σιδηροδρομικές γραμμές των ΗΠΑ την ημέρα της επετείου του του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έστειλε χθες ειδοποίηση στους ομοσπονδιακούς εταίρους του, στις ομόσπονδες Πολιτείες, σχετικά με σχέδιο της Αλ Κάιντα για επιθέσεις στο αμερικανικό σιδηροδρομικό δίκτυο» επισήμανε ο Ματ Τσάντλερ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με μια πηγή, η πληροφορία αυτή προέρχεται από έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και DVD που κατασχέθηκαν στη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, στην οποία σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν.
Η Αλ Κάιντα, στα έγγραφα αυτά επισήμαινε πως μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά και ανέφερε πως τα νέας τεχνολογίας τρένα διαθέτουν ειδικό σύστημα φρένων που σημαίνει ότι ακόμα και αν εκτροχιάζονταν δεν είναι απαραίτητο ότι θα ανατρέπονταν.

Αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε πως τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ αποκαλύπτουν τη φιλοδοξία της οργάνωσης να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ευρείας κλίμακας επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις και σε σημαδιακές ημερομηνίες, όπως επέτειοι και εθνικές εορτές.

Οι Ειδικές Δυνάμεις του αμερικανικού στρατού τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Αμποταμπάντ 60 χιλιόμετρα βόρειο-ανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και εκτέλεσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλους τρεις συνεργάτες του.

Η επιχείρηση κατασκοπίας του Μπιν Λάντεν, ήταν τμήμα ενός ευρύτερου πλάνου εποπτείας που βρισκόταν σε διεκπεραίωση από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και στόχευε στον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ Κάϊντα.
Εφόσον αυτό θα συνέβαινε τότε ο η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα θα απευθυνόταν στο Κογκρέσο και θα ζητούσε την έγκριση ειδικού κονδυλίου για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση που θα απέφερε, όπως και έγινε, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καθώς περνούν οι μέρες από την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν που οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάϊντα, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια μέσω ανώνυμων διαρροών, για να δώσουν μια εικόνα των γεγονότων που χωρίς να διαψεύδει, αφήνει πολλά ανοιχτά ερωτήματα για την ακρίβεια των επίσημων στοιχείων που δημοσιοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση.

Πληροφορίες που προέρχονται από δύο πηγές που έχουν πρόσβαση στα επίσημα στοιχεία, αποκαλύπτουν ότι τελικά μόνον ο ένας από τους τέσσερις στόχους της επιχείρησης που έχασαν τη ζωή τους, προέβαλλε αντίσταση ανταλλάσσοντας πυρά με την ομάδα εισβολής.
Επίσης επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο ίδιος ο Οσάμα δεν ήταν οπλισμένος και ούτε απείλησε τους Αμερικανούς κομάντο, όταν βρέθηκαν μπροστά του.

Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα; Ζωντανός; Νεκρός; Όλα τα σενάρια ανοικτά.
Η συνέχεια στις οθόνες σας, πολύ σύντομα …

Από: http://www.polispress.gr/archives/64696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου