Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΛΙΜΟΣ



ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Ξεράθηκαν όλα τα πευκάκια που φυτεύτηκαν στην Καλαμακίου, δυστυχώς. Όμως είπε ο Δήμαρχος ο εργολάβος θα τα αντικαταστήσει με νέα δένδρα.

Στον πάτο

Ο Νίκος Τσαμπαρλής διαπίστωσε με ερώτηση στο Δήμαρχο: αν και τα οικονομικά του Δήμου πάνε χάλια, και τα μέλη της δημαρχικής έχουν να πληρωθούν από το 2008, ότι πρέπει να πληρώνονται όλοι με την ίδια τακτική, όμως κάποιοι πληρώνονται για δυο και τρεις θέσεις χωρίς να κατονομάσει ποιος πήρε δύο μισθούς που δεν δικαιούται.. Τον έψεξε ότι προεκλογικά, νοικοκύρεμα του Δήμου προανήγγειλε και ο δήμος είναι τώρα στο πάτο, στην 32η θέση για να μπει έτοιμος σε επιτήρηση.

Μείωση ενοικίων

Ενώ ο Δήμος προέβη την μείωση του ενοικίου κτιρίων τα οποία νοικιάζει από ιδιώτες για τις δραστηριότητες του, σε κάποιο κτίριο είπε ο Νίκος Τσαμπαρλής ήταν πιο επιεικής στην μείωση και συγκεκριμένα σε κτίριο του κ. Μπούρη το οποίο πολεοδομικά είναι και παράνομο.

Όπως δήλωσε όμως ο Δήμαρχος όμως και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο μέσος όρος της μείωσης όλων των ενοικίων είναι της τάξης του 12 %.

Kουτσουλιές

Μετά την καταγγελία για την βρομιά από ακαθαρσίες πουλιών στο μπαλκόνι της αίθουσας του Συμβουλίου το μπαλκόνι καθαρίστηκε αλλά η καθαριότητα στον Δήμο μένει ανύπαρκτη δήλωσε η αντιπολίτευση.

Θράσος

Κάποια κυρία καταγγέλθηκε ότι πηγαίνει εξ ονόματος του Δημάρχου σε καταστήματα και πιέζει να του προβάλλει σε κάποια CD ή φυλλάδιο διαφημιστικό που θέλει να βγάλει. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το επισκέφθηκε κάποια κυρία και τον ενόχλησε για κάποιες διαφημίσεις, άλλα δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο Δήμος με τέτοιου είδους ενέργειες, είπε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος.

Ο Άλιμος στο «πορτοκαλί».. ο Γραμματέας στο «35.000»

Και ενώ ο κ. Αλεξόπουλος ρωτάει τον Δήμαρχο αν είναι αλήθεια ότι ο Δήμος θα μπει σε πρόγραμμα εξυγίανσης και επιτήρησης, το ίδιο διαπιστώνει και ο κ Δουρίδας λέγοντας ότι τα ποσά έχουν πλέον ξεφύγει και ότι θα μπει σε αναγκαστική επιτήρηση, αφού ο Δήμος είναι στο πορτοκαλί και σε λίγο αγγίζει το κόκκινο. Εν τούτοις η θέση μετακλητού Γραμματέα εξακολουθεί αν υπάρχει και πληρώνεται με τον κ. Αυλωνίτη την θέση αυτή και με ποσό ετήσιο 35.000, όπως ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε καιρούς ύφεσης και περικοπών!!!

Ο Δήμαρχος Θάνος Ορφανός απάντησε ότι του δίνει το δικαίωμα ο Νόμος να προσλαμβάνει Γραμματέα, ενώ οι προσλήψεις του Δήμου για την καθαριότητα έχουν απαγορευθεί και καμία δεν έγινε συμπλήρωσε ο Δήμαρχος. Όσο για την κυρία Γκούμα να μην ανακατέβει τον Δήμο στις δουλειές της με τα καταστήματα και τις διαφημίσεις.

Άδειο κτίριο

Το κτίριο που στεγαζόταν τα γραφεία (διαμέρισμα) παιδικού σταθμού είναι άδεια μετά την μεταστέγαση τους εδώ και δύο χρόνια ενώ πληρώνεται το ενοίκιο. Αν είναι δυνατόν!!!

Οι επιχορηγήσεις στους Αθλητικούς

Αθλητ. Όμιλος Καλαμακίου 8000 ευρώ

Α.Ο Τραχώνων( ποδοσ. Βόλεϊ) 18.000

ΑΟ Καλαμακίου Ποδόσφ. 8000

ΝΙΚΗ Αλίμου 4.000

ΝΟΚ ( υδατοσφαίριση15.000- ιστιοπλοΐα 3.000)

Όμιλος Αντισφαίρισης 1000

Viktor arτan 5.000

(Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο 2000

Και στο ναυτικό Όμιλο Αλίμου 3000 ευρώ για νέο στέγαστρο που πρέπει να αντικατασταθεί είπε ο κ. Ταμπαρλής, ενώ ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι ο όμιλος οφείλει να εισπράττει μίσθωμα από τον επιχειρηματία που είναι στις εγκαταστάσεις του Ομίλου( (είναι δωρεάν ο ιδιώτης που έχει το κατάστημα;)

ΑΙΧΜΕΣ

Ο Δήμος ακροθιγώς ειπώθηκε ότι οδεύει και αυτός σαν την Ελλάδα στον δικό του ΔΝΤ. Με πολλά δάνεια που αρχίζουν από τις προηγούμενους Δημάρχους και τις πάσης φύσεως σπατάλες τώρα είναι στο πορτοκαλί, λίγο πριν το κόκκινο όπως είπε και ο Δουρίδας. Το τραγελαφικό είναι ότι δεν μπορεί να πάρει ούτε δυμηνίτες για καθαρισμό, αλλά αν είναι αληθές αυτό που ακούστηκε για τον Γραμματέα και το ποσό των 35.000 ευρώ ετησίως, μιλάμε για παράνοια.

Γιατί τι να το κανείς τον γραμματέα, αν δεν μπορεί να σκουπίσεις να καθαρίσεις. Είναι ας πούμε σαν να έχεις ένα σπίτι να μην μπορείς ούτε να το καθαρίσεις και στην μέση στο σαλόνι να έχεις μια πανάκριβη αλαβάστρινη τραπεζαρία με χρυσές καρέκλες κάποιου ΛΟΥΙ Γάλλου βασιλεία. Έξω στο φουαγιέ του συμβουλίου ο κόσμος φώναζε: μα είναι δυνατόν να δίνονται τέτοιοι μισθοί και στον κόσμο να γίνονται τόσες περικοπές;;; Τι υποχρεώσεις εξυπηρετούν και για΄τι δεν καταγγέλλοντια στην Τρώικα και τους επιτηρητές μας!!

Θράσος έχει και η κυρία που γυρνάει στα μαγαζιά να της δώσουν διαφήμιση και χρησιμοποιεί τον Δήμο ως πρόσχημα. Καλά τα είπε ο Δήμαρχος να μην μπερδεύει το Δήμο στις δουλειές της.

Παράξενο είναι όμως να κρατάει ο δήμος μισθωμένο διαμέρισμα και άδειο για δύο χρόνια. Πολλοί απορούν εκεί έξω στο φουαγίε, και στα στέκια της αγοράς, γιατί σκορπούν έτσι την δημόσια περιουσία χωρίς κανένα όφελος στο Δήμο.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου