Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΦΙΛΕ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ , ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ??

Ο υφυπουργός Εργασίας που διαπραγματεύεται με την τρόικα για περικοπές μισθών και συντάξεων διόρισε τη γυναίκα του στον   ΟΚΑΝΑ και τους συνεργάτες του στο δικηγορικό γραφείο, τη μία ως σύμβουλό του και τον άλλον ως σύμβουλο του Σκουρλέτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος.
Σε οικογενειακή υπόθεση εξελίσσεται η στελέχωση του δημοσίου τομέα και ιδιαίτερα των νευραλγικών θέσεων των συμβούλων υπουργών ή των μελών διοικητικών συμβουλίων σημαντικών οργανισμών.
Μετά τους διορισμούς της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, του συντρόφου της Ράνιας Σβίγκου στο υπουργείο Ναυτιλίας, των ανιψιών της Σίας Αναγνωστοπούλου και του Νίκου Βούτση ή του κάμεραμαν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένα νέο κρούσμα μαζικής τοποθέτησης στο Δημόσιο φίλων και συγγενών ενός υπουργού.
Σε μια ευαίσθητη για τις κοινωνικές ισορροπίες περίοδο, όπου εντός των επόμενων ημερών κρίνονται οι κόποι μιας ζωής για χιλιάδες Ελληνες ασφαλισμένους και συνταξιούχους και με υπαρκτά τα σενάρια μεγάλων περικοπών, ο αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές υφυπουργός Αναστάσιος Πετρόπουλος βόλεψε το μισό του δικηγορικό γραφείο σε έμμισθες θέσεις ευθύνης του Δημοσίου. Ενώ, λοιπόν, εκ του ρόλου του ο κ. Πετρόπουλος οφείλει να ανοίξει δρόμους απασχόλησης για το 62% των νέων ανέργων και να παλέψει να μη μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματα των εργαζομένων και δη των ελεύθερων επαγγελματιών που στοχοποιούνται, έσπευσε να βολέψει σε θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ τη σύζυγό του και δικηγόρο Αθηνών Αθηνά Βερροίου, καθώς και τους δύο από τους τέσσερις συνολικά συμμετέχοντες στο δικηγορικό του γραφείο νομικούς, τη Στέλλα Βρακά και τον Σέργιο Σερμπέτη.


Η απόφαση για τον διορισμό της Αθηνάς Βερροίου, συζύγου του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου, στον ΟΚΑΝΑ
Ειδικότερα, στις 25 Μαΐου 2015 και ενώ η χώρα όδευε με μεγάλη ταχύτητα προς τα βράχια της άκαρπης αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, με προσωπική τους απόφαση ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής του Ανδρέας Ξανθός διόριζαν την κυρία Βερροίου στον ΟΚΑΝΑ. Μια θέση που λαμβάνει αποζημιώσεις, αλλά και επιτρέπει επαφές σε υψηλό επίπεδο για μια μάχιμη δικηγόρο. Να θυμίσουμε ότι η κυρία Βερροίου μετά την υπουργοποίη­ση του συζύγου της μετονόμασε το κοινό δικηγορικό τους γραφείο από «Αναστάσιος Πετρόπουλος και Συνεργάτες» σε «Βερροίου και Κουτσοκέρα και Συνεργάτες» συνεχίζοντας να δουλεύει στις βάσεις και φυσικά στην πελατεία που ο σύζυγός της έχει χτίσει εδώ και χρόνια.
Η πρόσληψη του Σέργιου Σερμπέτη, συνεργάτη του Αναστάσιου Πετρόπουλου, ως ειδικού συνεργάτη στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνέχεια διαπραγματεύεται την υπόθεση των Σκουριών ως συνεργάτης του Πάνου Σκουρλέτη
Κι εδώ είναι που προκύπτουν ερωτήματα. Είναι ηθικά σωστό ο σύζυγος της εν λόγω δικηγόρου να είναι αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, άρα να νομοθετεί πάνω σε θέματα αιχμής και εργασιακές διαφορές και η κυρία Βερροίου να εξακολουθεί να τρέχει το γραφείο που ο ίδιος δημιούργησε; Να θυμίσουμε ότι το γραφείο του κ. Πετρόπουλου αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες υποθέσεις εργατικών διαφορών, εκπροσωπώντας πλήθος συνδικάτων, μεταξύ των οποίων αυτά της Τραπέζης Αττικής, της Εθνικής Τράπεζας, των Ελληνικών Πετρελαίων, της Τραπέζης της Ελλάδος κ.ά. Υπάρχει ή όχι άραγε ηθικό ασυμβίβαστο με τη διαχείριση διαφορών μεταξύ των σωματείων και εργαζομένων αυτών με τις παραπάνω αλλά και άλλα ιδρύματα; Μάλιστα η κυρία Βερροίου είναι σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ (θέση την οποία κατείχε μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του,ο ίδιος ο κ. Πετρόπουλος), για τη στάση της οποίας σε ό,τι αφορά τα θέματα ενοποιήσεων των δημοσιογραφικών ταμείων πολλά έχουν ακουστεί. Εξυπηρετεί ή όχι λοιπόν και με ποιους τρόπους τους πελάτες της-συνδικάτα η συγκεκριμένη κυρία;
Διορίστηκαν τρεις στους πέντε
Ωστόσο η δικτύωση του γραφείου Πετρόπουλου με το Δημόσιο δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με την έρευνά μας, ο συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Εργατικό Δίκαιο κ. Σερμπέτης αυτή τη στιγμή αποτελεί στενό συνεργάτη και σύμβουλο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και τον σημαντικότερο εκπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις για τις Σκουριές. Ο ίδιος παρουσιάζεται ως νομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος ακόμα και σε ραντεβού με τη διοίκηση της Eldorado Gold, ενώ με ΦΕΚ είχε οριστεί ειδικός σύμβουλος και πάλι του κ. Σκουρλέτη, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και ως σύμβουλος του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Το γραφείο «Αναστάσιος Πετρόπουλος και Συνεργάτες», όμως, εξακολουθεί να παραμένει πηγή άντλησης στελεχών για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνεργάτιδα της νομικής αυτής φίρμας κυρία Βρακά σήμερα είναι νομική σύμβουλος του ίδιου του υφυπουργού Εργασίας και πρώην εργοδότη της στη δικηγορική εταιρεία, εξακολουθώντας να παρέχει τις υπηρεσίες της όμως και στο διάδοχο σχήμα υπό τη σύζυγο του κ. Πετρόπουλου. Μάλιστα η κυρία Βρακά στις 8 Ιανουαρίου συμμετείχε ως καλεσμένη και στην εκπομπή του πατρός Σχινά και γνωστού χρηματιστή-δημοσιογράφου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, μιλώντας από τη θέση της συμβούλου του υφυπουργού για θέματα εργασίας, με πύρινο λόγο κατά της διαπλοκής και των προβλημάτων στην αγορά εργασίας. Αυτά βέβαια έχοντας βολευτεί με τη σειρά της μια χαρά στο υπουργικό γραφείο του κ. Πετρόπουλου. Η ίδια προ ολίγων ημερών εμφανίστηκε και σε εκδήλωση του Δικτύου της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου να μιλά για το Ασφαλιστικό παρέα με τους κυρίους Τάσο Γιαννίτση και Μιλτιάδη Νεκτάριο, καθώς και Γερμανούς εκπροσώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου