Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Την κοπή ξερών και επικίνδυνων δέντρων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Την κοπή τεσσάρων δέντρων αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη συνεδρίαση της 16ης Μαΐου, μετά από σχετική εισήγηση της υπηρεσίας πρασίνου. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κοπή ενός Βραχυχίτωνα (φωτό  1) μέτριας ανάπτυξης, στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Κεφαλά στη Δ.Ε. Βούλας, το οποίο παρεμποδίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών στο συγκεκριμένο σημείο, αφού καταλαμβάνει το σύνολο του πεζοδρομίου. Σημειώνουμε πως ο Βραχυχίτωνας είναι δένδρο καλλωπιστικό και δεν ανήκει στα προστατευόμενα από την Δασική Νομοθεσία. Αποφασίστηκε επίσης η κοπή ενός πεύκου στη συμβολή της Λ. Αθηνάς με την οδό Αιόλου στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης (φωτό 2) και τέλος, δύο πεύκων στη συμβολή των οδών Ξενοφάνους και Ηρακλείτου στη Δ.Ε. Βάρης (φωτό 3). Και τα τρία αυτά πεύκα είναι ολοσχερώς ξερά και δεν υπάρχει δυνατότητα να σωθούν.
Προκειμένου να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα, ζητήθηκε η σχετική εισήγηση της υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου, καθώς και η άδεια του Δασαρχείου.

Κατά τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε ότι εκτός από τα δέντρα που αποφάσισε το σώμα να κοπούν, ο Δήμος μελετάει εφαρμογή να στηρίξει ένα πεύκο στην Οδό Καβουρίου με πασσαλώσεις, παρά τις εισηγήσεις της Υπηρεσίας να κοπεί. Παράλληλα όμως, ενημέρωσε το συμβούλιο, ότι κατά τους τελευταίους 20 μήνες, έχουν φυτευτεί 13.450 δέντρα στην πόλη, στον περιαστικό ιστό και στους λόφους που περιβάλουν το Δήμο. Βάσει της στατιστικής, το 60% αυτών θα επιβιώσουν, που σημαίνει ότι περισσότερα από 8.000 καινούργια δέντρα έχουν βρει τη θέση τους στην πόλη. Τέλος, διαβεβαίωσε το σώμα, πως ήδη ο Δήμος, εκτός από τις μεγάλες δεντροφυτεύσεις που πραγματοποιεί, αντικαθιστά όποιο δέντρο κόβεται με ένα άλλο που φυτεύεται στην ίδια περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου