Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???

Στο Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών για απιστία ο δήμαρχος ,αλλά…. ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.



Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας να δικαστεί για απιστία στην υπηρεσία του για ποσό 754.000 ευρώ αλλά παρ όλα αυτά εξακολουθεί να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του καθώς τον καλύπτει όπως όλα δείχνουν μια μυστηριώδης αόρατη και παντοδύναμη ομπρέλα προστασίας .
Κι αυτό διότι ο κ. Λιατσής παρά το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει σε βαθμό κακουργήματος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ευρισκόμενος περιέργως στο απυρόβλητο ακόμη και της πρόσφατης ψήφισης του Νόμου 4368/21.2.2016 – Αρ ΦΕΚ 23 Τεύχος 1 για το Παράλληλο Πρόγραμμα, σε άρθρο του οποίου γίνεται λόγος για την αργία αιρετών εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν σοβαρές εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής που παραπέμπεται σε δίκη στις 3 Ιουνίου 2016 με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία του σε βαθμό κακουργήματος, θα πρέπει άμεσα να τεθεί σε αργία με Διαπιστωτική Πράξη του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κι αυτό γιατί όπως ορίζει πλέον ο Ν.4368/21 στο Αρθρο 6 : « Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται μετά την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι η προσωρινή κράτηση. Τυχόν μεταγενέστερη αντικατάσταση η άρση των περιοριστικών όρων η της προσωρινής κράτησης κατά την διάρκεια της εκκρεμοδικίας δεν κωλύει τη θέση σε αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα.»
Η νομοθεσία μάλιστα γίνεται πολύ αυστηρή και για τον Ελεγκτή Νομιμότητας καθώς αναφέρει ότι : « Τυχόν άρνηση η υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας να εκδώσει άμεσα την σχετική διαπιστωτική πράξη συνιστά παράβαση καθήκοντος».
Το περιβάλλον του κ. Λιατσή ισχυρίζεται ότι ο σχετικός νόμος δεν τον περιλαμβάνει καθώς δεν αναφέρει πουθενά ότι έχει αναδρομική ισχύ. Όμως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κάνουν λόγω για καραμπινάτη παρανομία υψηλόβαθμων στελεχών της διοίκησης οι οποίοι παρερμηνεύουν τον νόμο και δεν θέτουν σε αργία τον κ. Λιατσή . Μάλιστα ορισμένοι έχουν ενημερώσει εγγράφως το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δίχως να έχουν λάβει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση.
Όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Hot Doc η παραπομπή του δημάρχου Πύργου να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο Πατρών στις 3 Ιουνίου 2016 για απιστία στην υπηρεσία του , χωρίς κανένα περιοριστικό όρο , αποτελεί για τα δικαστικά χρονιά μια πολύ σπάνια περίπτωση . Συνήθως όπως λένε νομικοί κύκλοι οι περιοριστικοί όροι συνοδεύουν κατά κανόνα όλους εκείνους που παραπέμπονται σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα.
Η περίπτωση του κ. Λιατσή και η αντιμετώπιση της από το Εφετείο της Πάτρας περιλαμβάνεται στην αποκαλυπτική έρευνα του περιοδικού HOT DOC (τεύχος 94) που αναφέρεται στις περίεργες δικαστικές αποφάσεις του Εφετείου Πατρών που σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως «καθαρτήριο» των ισχυρών της περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου