Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΑΓΓΕΛΙΚΑ............ΠΡΟΣΩΠΑ


Ο Κοντομηνάς έβαλε τον λύκο να του προσέχει τα πρόβατα.




Να παραπεμφθούν σε δίκη για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, σχετικά με την υπόθεση της «αμαρτωλής» Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Αλληλεγγύη», ζητεί με πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παν. Παναγιωτόπουλος.
Ζητεί να δικαστούν μετά από τόσα χρόνια κλεψιάς ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ο άλλοτε στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστής της  ΜΚΟ Δημήτρης Φουρλεμάδης, η Γεωργία Λυμπέρη πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι πρώην Εκκλησιαστικοί Οικονομικοί Επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιωάννης Πέτσος και Θεολόγος Μακρής.
Ο κατηγορούμενος Δημήτρης Φουρλεμάδης μετά την «Αλληλεγγύη», τοποθετήθηκε το 2013 από τον Δημήτρη Κοντομηνά, ως διευθύνων σύμβουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ το 2015 τοποθετήθηκε και ως Διευθύνων Σύμβουλος της DEMCO του ίδιου επιχειρηματία .
Οι κατηγορίες που κατά περίπτωση τους αποδίδονται είναι υπεξαίρεση με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, συνέργεια στο αδίκημα αυτό, απιστία και ψευδή βεβαίωση.
Η υπόθεση αφορά ποσό  5,6 εκ. ευρώ που έλαβε την περίοδο 2005-2006 η «Αλληλεγγύη» από το υπουργείο Εξωτερικών για να πραγματοποιήσει  συγκεκριμένες «δράσεις» τις οποίες  όμως φέρεται πως  είτε  άφησε ημιτελείς, είτε δεν τις πραγματοποίησε καθόλου.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση μεταξύ των προγραμμάτων που η «Αλληλεγγύη» ανέλαβε και δεν πραγματοποίησε είναι η αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ και συγκεκριμένα κατεψυγμένων κοτόπουλων με σκοπό τη διανομή αυτών στους δοκιμαζόμενους και υποσιτιζόμενους πληθυσμούς.
Επίσης μεγάλα ποσά φέρεται να χάθηκαν  και σε άλλα προγράμματα που δεν υλοποιήθηκαν όπως η κατασκευή Μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β.Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου