Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΕΙΠΕ.....................


Είπε …..Νενικήκαμεν και … ψόφησε.



Άνθρακες Eurogroup: Τα 10,3 δις σε δόσεις θα τα πάρουμε όταν υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα!!! και ψηφίσουν τα κράτη μέλη.Σημεία και τέρατα αποδεχθήκαμε πάλι στο χθεσινό Eurogroup. Η δόση που συνοδεύει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπολείπεται σημαντικά του ποσού που είχε προγραμματιστεί να λάβει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.
Και μάλιστα αυτή θα δοθεί σταδιακά, υπό προϋποθέσεις και νέα προαπαιτούμενα. Ένα κομμάτι αυτής, και μάλιστα το μικρότερο, θα αποπληρώσει μόνο μέρος από τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Είναι προφανές ότι η συνολική τους αποπληρωμή μετατίθεται, στην καλύτερη περίπτωση, για το 2017, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.
«Συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» προβλέπει η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν. Το «συμπληρωματικό μνημόνιο» συνιστά προϋπόθεση, σύμφωνα με την Κομισιόν, προκειμένου να συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του συμφωνηθέντος προγράμματος, το οποίο με νέα ανακοίνωση το βαπτίσαν… συμπληρωμένο.Όσον αφορά την εκταμίευση της πρώτης δόσης, η Επιτροπή τονίζει ότι θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια.
Πάντως για να κάνουμε και λίγο χιούμορ ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία συζήτηση για πρόσθετα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου