Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ


«Αστακός» το Άγιο Όρος εν όψει της επίσκεψης Πούτιν,





Σε φρούριο μετατρέπεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος εν όψει της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 28 Μαΐου. 
Όπως αναφέρει το «Έθνος» στη μονή έχουν φτάσει και εγκατασταθεί ήδη 70 άτομα της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου προέδρου, που ελέγχουν τα πάντα. Έχουν εγκαταστήσει «κόφτες» των τηλεπικοινωνιών, που διακόπτουν τις επικοινωνίες σε μεγάλη απόσταση γύρω από τη μονή, η οποία έχει κλείσει και δεν δέχεται παρά μόνο πολύ επιλεγμένους επισκέπτες.
Η επίσημη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 27-28 Μαΐου. Ακολούθως θα μεταβεί στο Άγιο Όρος, σε μια επίσκεψη καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα, όπου ήδη θα βρίσκεται ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Υποδοχή από τον υπεραιωνόβιο ηγούμενο
Για λόγους ασφαλείας επιλέχθηκε ο Βλ. Πούτιν να κάνει τη διαδρομή προς το Περιβόλι της Παναγίας με ταχύπλοο και όχι με ελικόπτερο. Από την Ουρανούπολη τη ρωσική αποστολή θα παραλάβει το δεκάμετρο, υπερσύγχρονο ταχύπλοο της μονής και θα τους μεταφέρει στο λιμανάκι της Δάφνης, όπου θα έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και για εκείνη τη μέρα θα απαγορευτεί η προσέγγιση άλλων σκαφών. Από τη Δάφνη ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα του γίνει επίσημη υποδοχή. Την προσφώνηση θα κάνει ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Ορους, γέροντας Παύλος ο Λαυρεώτης, ο οποίος θα αναφερθεί στην ιστορία του Άθω και στις χιλιετείς σχέσεις με τους Ρώσους μοναχούς.
Από τις Καρυές ο πρόεδρος Πούτιν θα μεταβεί οδικώς στη σκήτη Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τη γνωστή Βογορόδιτσα, που αποτελεί το αρχαιότερο εξάρτημα της Μονής Αγίου Παντελεήμονα, όπου εγκαταβιοί ένας Ρώσος μοναχός. Η επιθυμία του Ρώσου προέδρου είναι να επισκεφτεί τη σκήτη, κάτι που δεν είχε προλάβει να κάνει στην προηγούμενη επίσκεψή του το 2005 και από εκεί θα αναχωρήσει για το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.
Εκεί θα τον υποδεχτεί ο υπεραιωνόβιος ηγούμενος, π. Ιερεμίας, που συμπληρώνει τα 101 του χρόνια και παρ' όλα αυτά συνεχίζει να λειτουργεί και να δέχεται επίσημους προσκεκλημένους. Ωστόσο ουσιαστικά χρέη ηγούμενου ασκεί ο 56χρονος ιερομόναχος, Μακάριος, ουκρανικής καταγωγής, ένας δυναμικός μοναχός που έχει καταφέρει να διατηρεί τις ισορροπίες μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου, πατριαρχείου Μόσχας και ρωσικής κυβέρνησης.
Οι «λύκοι της νύχτας»
Στον Άγιο Παντελεήμονα θα συναντήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν και κάποια από τα μέλη των επονομαζόμενων «λύκων της νύχτας», που έχουν περάσει ήδη στο Άγιο Όρος χωρίς τις μηχανές τους.
Πρόκειται για τη γνωστή λέσχη μηχανόβιων που αριθμεί περίπου 6.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη.
Οι «Nochniye Volki» συστάθηκαν ως «συμμορία» τον Μάιο του 1989 και αρέσκονται να περιδιαβαίνουν τη ρωσική επικράτεια πάνω σε μεγάλες μοτοσικλέτες Χάρλεϊ Ντέιβιντσον - της μάρκας που αποτελεί και προτίμηση του ίδιου του ρώσου ηγέτη, ο οποίος έχει θεαθεί πολλάκις να οδηγεί μία από αυτές.
Η «συμμορία» προέκυψε μέσα από την αντισοβιετική ροκ κουλτούρα της δεκαετίας του 1980.  Τον Αύγουστο του 2011 ο Πούτιν εμφανίστηκε να οδηγεί μία τεράστια Χάρλεϊ στη συγκέντρωση των «Λύκων» στην πόλη Νοβοροσίσκ, καθώς είχε ήδη ξεκινήσει η στενή φιλία του με τον με τον αρχηγό της «συμμορίας» Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ (γνωστός και ως «Χειρούργος»), τον οποίο και έχει παρασημοφορήσει στο προεδρικό μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου