Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΒΟΡΙΔΗ, ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΑΝΕΙΣ


Ο Βορίδης στηρίζει το …απόρρητο του κάθε …Μαυρίκου.



Τον έλεγχο της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε βάθος δεκαετίας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, και των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, αποδεχόμενη σχετική πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττας Καββαδία.
Υποστηρίζοντας την πρότασή της η κ. Καββαδία ανέφερε ότι, κατά το 2015, πέντε μέσα ενημέρωσης και όμιλοι μέσων, μοιράστηκαν το 70% περίπου της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών και τόνισε ότι, "οι πολίτες πρέπει να μάθουν ότι την ίδια ώρα που οι τράπεζες έκλειναν τη στρόφιγγα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έδιναν αφειδώς διαφήμιση στα ίδια μέσα ενημέρωσης που είχαν πάρει δάνεια από αυτές".

«Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ποσά έδιναν οι τράπεζες σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που φέρονται να έχουν πάρει δάνεια από τις ίδιες τράπεζες και αδυνατούσαν να τα εξυπηρετήσουν», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την πρόταση της κ. Καββαδία διαφώνησε η Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης υποστήριξε, ότι βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής που έχει λάβει η επιτροπή από την Ολομέλεια, έθεσε και ζήτημα προστασίας του «απορρήτου».
«Μπαίνουμε σε μια διαδικασία να προκαλέσουμε "θόρυβο", δηλαδή περισσότερες πληροφορίες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε», δήλωσε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, που ζήτησε έλεγχο από το 2002, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Παρών, ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου