Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ.............ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ

Ζήτω τα παράλογα: ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν την αστυνομική βία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

9.5.


Όπως σε κάθε ψήφιση ενός Μνημονίου ή κάποιου ανάλογου πολυνομοσχεδίου, έτσι και χθες μέρος του κέντρου της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς η τήρηση των εθίμων είναι κάτι που ενώνει όλες τις πολιτικές ομάδες της χώρας.

Από το ραντεβού με τη βία δεν θα μπορούσε φυσικά να ήταν απούσα η Αστυνομία, η οποία για ακόμα μια φορά επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο που οδηγήσε στη διάλυση των συγκεντρώσεων και στην ανακούφιση μιας ακόμα κυβέρνησης.

Κατόπιν εορτής κι αφού τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πέτυχαν να προστατέψουν την κυβέρνηση από τους διαδηλωτές, ο ΣΥΡΙΖΑ εκ του ασφαλούς έσπευσε να...καταδικάσει τη βία της κυβέρνησης του.

Ως κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

Ο  ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να διεξαγάγει  εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει:

Η σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού στιγματίστηκε από την χρήση δακρυγόνων και χρησιμοποίησης γκλόπ ως απάντηση στην ρίψη βομβών μολότοφ από μερίδα διαδηλωτών. Για ακόμα μια φόρα, θύμα αυτής της κατάστασης, βρέθηκαν όλοι εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση με στόχο την εκδήλωση της διαφωνίας τους απέναντι στη κυβερνητική πολιτική. Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται ολοένα και πιο φανερό πως ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Κάθε μέρα που περνάει κατανοούμε πως αυτή η ελληνική αστυνομία ακόμη και αν υπάρχει η πολιτική βούληση δεν αρκεί ώστε να απαλλαγεί από τη χρόνια έχθρα προς τη κοινωνία και τους αγώνες της. Καλούμε τη κυβέρνηση άμεσα να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα τέρμα σε αυτή τη κατάσταση που μας προσβάλλει όλους μας και δεν τιμά σίγουρα ούτε την ίδια.

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου