Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΜΜΕ

Αυτό το κανάλι ποιος θα το πάρει;



Πωλείται όπως είναι…. πτωχευμένο.

Δραματικές εξελίξεις στο Mega καθώς από την Κύπρο στάλθηκε στις εισαγγελικές αρχές της Αθήνας νέο ένταλμα σύλληψης κατά του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα όπως μεταδίδει η εφημερίδα Φιλελεύθερος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Χατζηβασίλης.
 Στο μεταξύ το κανάλι χρωστάει κοντά στα 100 εκατομμύρια στις τράπεζες, 30 εκατομμύρια και πλέον σε προμηθευτές και το 2015 είχε ζημίες 15 εκατομμυρίων ευρώ. Πως μπορεί να διασωθεί ένα κανάλι κάτω από αυτές τις συνθήκες την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ετοιμάζει εκτεταμένους ελέγχους στα media shops  για τον τρόπο που μοιράζονται τα πακέτα της διαφήμισης. Αυτό θα είναι το επόμενο πεδίο δόξης λαμπρό για την κυβέρνηση σύμφωνα με τις διαρροές από την Γραμματεία Εσόδων.
 Στο νέο ένταλμα κατά Μπόμπολα οι ανακριτικές Αρχές έχουν περιλάβει τα νέα στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια τους και αφορούν στον πρόεδρο της Helector και που οι ανακριτές θεωρούν ότι αποδεικνύουν πως το αδίκημα για το οποίο φέρεται ύποπτος, διαπράχθηκε στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται μαρτυρία σύμφωνα με την οποία είχε συνάντηση στην Κύπρο με πρόσωπο που τώρα είναι κατηγορούμενος γιατί έλαβε μίζες και με τρίτο πρόσωπο που σήμερα είναι μάρτυρας και συμφωνήθηκε να δοθούν μίζες.
Η μαρτυρία αυτή προέκυψε μετά την έκδοση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όπως και άλλα στοιχεία που περιήλθαν αργότερα εις γνώσιν τους. Σημειώνεται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε υποστηρίξει στην Αθήνα ότι αν διαπράχθηκαν αδικήματα, αυτά έγιναν στην Ελλάδα και γι’ αυτό ζήτησε όπως δικαστεί εκεί αντί να σταλεί στην Κύπρο. Οι κυπριακές Αρχές επιχειρούν τώρα να ανατρέψουν τον ισχυρισμό αυτό με τα νέα στοιχεία.
Σημειώνεται ότι μετά την εξέλιξη αυτή, η προγραμματισμένη διαδικασία για έκδοση του κ. Μπόμπολα ενώπιον του Αρείου Πάγου, η οποία θα γινόταν αύριο Παρασκευή, αναμένεται να αναβληθεί για μεταγενέστερο στάδιο, αφού το προηγούμενο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχει αποσυρθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου