Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΤΣΕΠΗ

Τα 21 και 1 μέτρα που μας καίνε

Από σήμερα κιόλας αρχίζει ο γολγοθάς για τα ελληνικά νοικοκυριά αφού ούτε ένα ούτε δύο αλλά 22 είναι τα μέτρα άμεσης εφαρμογής που θα γονατίσουν τους φορολογούμενους πολίτες

Αυξημένοι φόροι σε εισόδημα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο κίνησης, εστίαση, αναψυκτικά, χυμούς, ανθρακούχα νερά, τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές αιμορραγούν τη τσέπη των ελληνικών νοικοκυριών αρχής γενομένης από σήμερα.

Μέχρι αργά τη νύχτα τη Κυριακή το υπουργείο Οικονομικών έψαχνε με την τρόικα να βρει που θα εξοικονομήσει τα 612 εκατ. ευρώ που κόστιζε ηαναδρομική επιβολή πλαφόν 300 ευρώ στο μπόνους φόρου και την οποία πήρε πίσω την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη θύελλα αντιδράσεων κυρίως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, πληροφορίες κάνουν λόγο πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά αφού φαίνεται πως ψάχνουν μέτρα μέχρι τη τελευταία στιγμή.

Έτσι πολλά είναι τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι για να υφαρπάξει η κυβέρνηση τα 612 εκατ. ευρώ: από την επαναφορά της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων μέχρι και το 2009, την ένταξη στην περαίωση και των εχόντων μεγάλη ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, τη διεύρυνση της περαίωσης μέχρι και το 2010, μέχρι την περαιτέρω περικοπή των φοροαπαλλαγών την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών ή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σημειώνεται πως σήμερα Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή και ο εφαρμοστικός νόμος, την Τρίτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση και ψήφισή του από την Ολομέλεια σε δύο συνεδριάσεις το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης.

ΠΗΓΗ 247 NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου