Τρίτη 21 Ιουνίου 2011


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΑΝΕΙΟ.. ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ

Νέο πόστο του ενιαίου Δήμου, οι αμαρτίες παλιές, και στο Συμβούλιο κατά την συζήτηση της λήψης δανείου ύψους 7εκατ ευρώ για την εξόφληση όλων των οφειλών του πρώην Δήμου Αργυρούπολης σε εργολάβους προμηθευτές, και στα Ασφαλιστικά ταμεία, άναψαν τα αίματα και ανέβηκε στο κόκκινο το θερμόμετρο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα είχε ξαναζητηθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο, αλλά η Αντιπολίτευση σύσσωμη δεν ψήφισε την πρόταση λέγοντας προς τον Δήμαρχο ότι δεν συναινούν να χρεώσουν τις νέες γενιές με αυτό το ποσό, ενώ ο Δήμαρχος δαπανά ακόμη και τώρα, με αυ΄την την οικονομική στενότητα, ποσό ενός εκατ. Ευρώ για κοινωνικές παροχές.

Ταίριαξαν οι αταίριαστοι

Στην χθεσινή συζήτηση του ιδίου θέματος οι παρατάξεις Κωσταντάτου, Πασβαντίδη και Τσαμπαρλή συμφώνησαν σε μία αντιπρόταση την οποία έφερε ο κ. Τσαρπαλής στο Συμβούλιο και η οποία αφορούσε δάνειο ύψους 4. εκατ. και εξόφληση μέρος των χρεών στους εργολάβους, ενώ πρότειναν αναμονή στους πιστωτες για τα χρέη του Δήμου προς αυτους.

Από την Συμφωνία στην διαφωνία

Ο Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης δέχθηκε να ψηφισθεί η πρόταση της αντιπολίτευσης μία και η συγκεκριμένη απόφαση θέλει αυξημένη πλειοψηφία, προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος στο έργο του.

Ωστόσο εκεί που η υποχώρηση του δημάρχου στα 4. εκατ. έδειχνε να δίνει μία πρόσκαιρη λύση στα χρέη, η αντίπαλη παράταξη ζήτησε να δοθούν μόνο τα 2 εκατ. ευρώ στους πιστωτές- εργολάβους και τα υπόλοιπα 2 εκατ. σε εξόφληση δανείου, που είχε πάρει ο δήμος Αργυρούπολης επί Δημαρχίας κ. Τσαρπαλή.

Το 5λεπτο που δε έφερε το δάνειο

Τελικά δάνειο δεν βλέπει ο δήμος, διότι η συμφωνία χάλασε μέσα σε πέντε λεπτά και ο Δήμος θα πάρει δάνειο μόνο 1,5 εκατ. ευρώ από το παρακαταθηκών και Δανείων. Οι εργολάβοι χρήματα δεν θα πάρουν και καλό είναι να τρέξουν σε άλλους δήμους να προλάβουν τις προσφορές, αλλά εις μάτην και τα Ταμεία περιμένουν ασφάλιστρα,( και καλά να πάθουν γιατί και αυτά χρωστάνε στα Νοσοκομεία και στους φαρμακοποιούς) αλλά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η αδρεναλίνη είχε ανέβει στα ύψη και οι διαπληκτισμοί και οι ύβρεις μάλλον θα οδεύσουν προς τα δικαστήρια.

Τι είπαν:

Ο κ. Πασβαντίδης είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Δήμαρχε θα μπούμε εμείς οι επικεφαλής σε πορεία ενότητας, έχοντας βέβαια τις διαφορές μας. Μπορεί να μην σας συμφέρει να ενωθούμε, αλλά εμείς συνεχίζουμε».

Αυτό το δήλωσε ο κ. Πασβαντίδης, διότι η αντιπρόταση της Αντιπολίτευσης ήταν συλλογικό έργο και των τριών παρατάξεων, γεγονός που συνηγορεί ότι ελέγχουν το συμβούλιο όταν χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης ΚΚΕ βέβαια δεν συμφώνησε ουδόλως, ούτε ψήφισε ναι, ακολουθώντας την γραμμή του κόμματος, με το συμπέρασμα ότι: «η κυβέρνηση χρωστάει στους Δήμους. Να πάρει τα χρήματα των 600 δις που βρίσκονται στην Ελβετία και να πληρώσει τους εργαζόμενους, που με την υπεραξία της δουλειάς τους έκανε η πλουτοκρατία.

Τόσο απλό είναι, αλλά δύσκολο γιατί πρέπει να δούμε να γίνεται καμία επανάσταση- πραξικοματική από την άκρα δεξιά ή την Αριστερά. απάντησα στον αγωνιστή σύντροφο, όταν μου δήλωσε σε ερώτηση μου, πως το βλέπει το πράγμα να κατορθώνεται.

Ο Δήμαρχος: « Η πολιτική σας είναι πλήρως ασυνεπής κύριοι» είπε στην Αντιπολίτευση, και συνέχισε, ας ψηφίσουμε τα 4 εκατ. δανείου που προτείνατε.

ΑΙΧΜΕΣ Αλλά δεν έγινε. Σκόνταψε και αυτή η ολιγόλεπτη συμφωνία Διοίκησης και Αντιπολίτευσης, όπως οι περισσότερες αποφάσεις και συνεννοήσεις των πολιτικών που εκλέγονται για να διοικούν, αλλά όπως αποδείχθηκε με το ΔΝΤ στην πόρτα μας μέσα, να διαλύουν την χώρα !!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου