Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δήμοι χωρίς προσωπικόΜε έναν υπάλληλο μένει ουσιαστικά ο δήμος Χάλκης καθώς από τους τρεις που εργάζονται στο δήμο ο ένας συνταξιοδοτείται, ενώ η δεύτ


Με έναν υπάλληλο μένει ουσιαστικά ο δήμος Χάλκης καθώς από τους τρεις που εργάζονται στο δήμο ο ένας συνταξιοδοτείται, ενώ η δεύτερη υπάλληλος αποσπάστηκε στο δήμο Γαλατσίου, με αποτέλεσμα ο δήμος να σταματήσει να λειτουργεί, όπως λεει ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Πατρός.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος που υπέγραψε την απόσπαση της υπαλλήλου θα πρέπει να επανεξετάσει τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλιώς ο δήμος θα παραμείνει κλειστός, σημειώνει ο δήμαρχος Χάλκης.

«Είναι δυνατόν να μας παίρνουν τη μοναδική υπάλληλο που γνωρίζει μηχανοργάνωση;» αναρωτιέται.

Ακόμη πιο δύσκολη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο Αγαθονήσι, καθώς εκεί ο δήμος διαθέτει έναν μόνο υπάλληλο με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Βαγγέλης Κόττωρος να έχει αναλάβει όλη τη γραφειοκρατική δουλειά που ορίζει ο Καλλικράτης. «Ξεκινώ τη δουλειά το πρωί και κλείνω το δήμο αργά το βράδυ, για να προλάβω να αντεπεξέλθω και στα καθήκοντα του δημάρχου και των δημοτικών υπαλλήλων που λείπουν».

Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για τον δήμαρχο το καλοκαίρι όταν πρέπει να εξυπηρετήσει και τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί.

«Φανταστείτε ότι πρέπει να δίνω οδηγίες και να απαντώ σε ερωτήσεις την ώρα που πρέπει να προλάβω να υποβάλλω έγγραφα στα υπουργεία για να μην χάνω χρήματα για έργα από το ΕΣΠΑ».

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα κλείσω το δήμο οριστικά διαμηνύει ο δήμαρχος Βαγγέλης Κοττωρός προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Το ερώτημα είναι θα τον ακούσει κανείς.

ΠΗΓΗ www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου