Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ


Το μήνυμα επισημάνθηκε

1:21 μ.μ. Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Κύριο μέρος μηνύματος


«Καταψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο ως αναποτελεσματικό. Είμαι, όμως, διατεθειμένος και εγώ και η Νέα Δημοκρατία και όλοι μας, νομίζω, που αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου να συζητήσουμε ανοιχτά, σοβαρά, αποτελεσματικά, σε μία κοινή πρόταση που θα φέρει και την ελπίδα στις επόμενες γενιές, γιατί χωρίς ελπίδα ο τόπος θα πεθάνει».
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αλήθεια ότι ζούμε δραματικές στιγμές και ζούμε δραματικές στιγμές. Προσωπικά αισθάνομαι ότι ζούμε σε ένα καθεστώς ιδιότυπης κοινοβουλευτικής δικτατορίας, μιας δικτατορίας εκβιασμών.
Οι εκβιασμοί έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Υπάρχει εκβιασμός στην κοινή γνώμη και απέναντι στη Βουλή, ένας διαρκής εκβιασμός που γίνεται από την Κυβέρνηση εδώ και ενάμισι χρόνο «Ή ψηφίζετε ή χρεοκοπούμε». Αυτός είναι ένας ατελέσφορος εκβιασμός και έχει μετατρέψει αυτό που ήταν το όραμα των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, το open-gov, την ανοικτή διακυβέρνηση σε blackmail-gov, σε διακυβέρνηση εκβιασμών. Γιατί φτάσαμε σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες να συζητάμε το Μεσοπρόθεσμο; Δεν φταίει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, που επί τρεις μήνες δεν έκανε ανοικτά αυτή τη συζήτηση για να καταλήξουμε συναινετικά σε αυτή την πρόταση; Δεν φταίει το γεγονός ότι κατεβάσανε οι Υπουργοί τα μολύβια, μπήκαν σε λευκή απεργία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου