Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επίθεση με πέτρες, αβγά και γιαούρτια δέχθηκε ο Γιώργος Πεταλωτής


Επίθεση με πέτρες, αβγά και γιαούρτια δέχθηκε λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και εκπρόσωπος της κυβέρνησης πραγματοποιούσε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης κομματικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ.

Το χρονικό

Ο κ. Πεταλωτής έφτασε με το αυτοκίνητό του στον χώρο της εκδήλωσης και μόλις η παρουσία του έγινε αντιληπτή, περίπου 50 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΚΑΠΗ κινήθηκαν προς το μέρος του φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου, ενώ έριξαν αβγά, πέτρες και γιαούρτια, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.

Το πλήθος απωθήθηκε από αστυνομική δύναμη και ο κ. Πεταλωτής κατάφερε να μπει στο κτίριο του ΚΑΠΗ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά και ο κ. Πεταλωτής αποχώρησε στις 10 το βράδυ από πλαϊνή πόρτα του κτιρίου.

Ο κ. Πεταλωτής παρέμεινε στο ΚΑΠΗ για δύο περίπου ώρες, ενώ έξω τον περίμεναν εκατοντάδες συγκεντρωμένα άτομα μέχρι να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Έκανε λόγο για «εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «τραμπούκους», επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχθηκε.

«Οι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έξω προσπαθούν με χίλιους τρόπους να μας κατεβάσουν από το βήμα αυτό. Προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε έως και τι σημαίνει Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι πρωταγωνιστές των επεισοδίων ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

» Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι, επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών.

» Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

» Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων».

Έντονη αντίδραση του Συνασπισμού

Έντονη ήταν η αντίδραση του Συνασπισμού, ο οποίος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση».

Ο ΣΥν κάνει, επίσης, λόγο για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές».

«Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο ΣΥΝ και καταλήγει αναφέροντας: «Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: ''Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει''».

«Έτσι όπως πάμε θα έχουμε θύματα, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες τα μεσάνυχτα, πέντε έλληνες βουλευτές και 40 ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι που συμμετείχαν σε συνέδριο στην Κέρκυρα, εγκλωβίστηκαν από συγκεντρωμένους και αναγκάστηκαν να διαφύγουν μέσω θαλάσσης, με καΐκι που είχε σβηστά τα φώτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου