Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

SPIEGEL ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ...........


Εκ των έσω πυρά δέχεται η Ανγκελα Μέρκελ, και μάλιστα από το «Spiegel». Ο Γιάκομπ Αουγκσταϊν, εγγονός του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού, καλεί την καγκελάριο της Γερμανίας να κάνει βήματα για την ενοποίηση της Ευρώπης και να σταματήσει την παράλογη πολιτική που ακολουθεί για την Ελλάδα.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η πολιτική του Βερολίνου
τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ρήγματα κι έχει υπονομεύσει το πνεύμα ειρήνης που διέπνεε την Ε.Ε. από την ίδρυσή της ενώ αποκαλεί «ανοησία» την γερμανική πολιτική που δέχεται τις εξαγωγές και το ευρώ, αλλά λέει όχι στην πολιτική ενοποίηση.

Κατά τον κ. Αουγκσταϊν, η κα Μέρκελ έχει επιτρέψει να γίνεται αυτή η υπονόμευση με δηλώσεις της όπως εκείνη του 2011 που έκανε λόγο για τεμπέληδες Έλληνες, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε στην Ευρώπη ο ένας να έχει όλη την ώρα διακοπές κι ο άλλος να μην έχει σχεδόν καθόλου». Ωστόσο, όπως παραδέχεται το «Spiegel», ο μέσος έλληνας εργαζόμενος δουλεύει σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ 2039 ώρες το χρόνο, ενώ οι Αμερικανοί 1786, οι Ιταλοί 1786 και οι Γερμανοί μόλις 1405.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου