Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΚΑΙ ΠΑΛΙ..................ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

Δώστους ρε Λεωνίδα κάνα φράγκο, για να σταματήσουν να γράφουν μαλακίες.



Παλιολιγούρια είναι. 
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της φοροδιαφυγής του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Ελλάκτωρ. Η έρευνα που έχει γίνει δείχνει ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ
Η εμφάνιση αλλά και η κατάθεση των 1,8 εκατ. ευρώ φέρνει νέα προβλήματα στην οικογένεια Μπόμπολα.
Οι αρμόδιες φορολογικές αρχές αναμένουν από στιγμή σε στιγμή την εντολή από τον οικονομικό Εισαγγελέα που θα τους δίνει το δικαίωμα να αρχίσουν έρευνα που θα πιστοποιεί ότι είναι νόμιμα (έχουν φορολογηθεί) τα 1,8 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας για να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.
Η έρευνα θα έχει ως επίκεντρο μόνο το ποσό της κατάθεσης που έγινε στην εφορία.
Ήδη η έρευνα που έχει γίνει δείχνει ότι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ. 
Πηγή του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι σε αυτή τη φάση ακόμη και για τον κ. Μπόμπολα δεν είναι εύκολο να βρει 1,8 εκατ. ευρώ. 
Είναι γνωστό άλλωστε ότι η οικογένεια για να λάβει δάνειο 500.000 ευρώ έβαλε ως εγγύηση ακίνητο μεγάλης αξίας.
Πρέπει η εφορία να γνωρίζει από που προήλθαν τα χρήματα.
Η ίδια πηγή μέσω του www.bankingnews.gr καλεί να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα τα στοιχεία από που προήλθε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ.
Το www. bankingnews.gr με τα δικά του στοιχεία θεωρεί ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τις αμοιβές της εργασίας παρότι κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Αυτό που γνωρίζουν όλοι πολύ καλά και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση είναι ότι για την εφορία οι μόνοι πλούσιοι είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Οι άλλοι απλώς περνούν καλά διότι έχουν τα λεφτά και δεν το γνωρίζει η εφορία.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ έχει σφιχτή πολιτική σε ό,τι αφορά τη μερισματική στρατηγική έναντι των μετοχών.
Το 2009 (5.450.755 ευρώ) και 2010 (18.169.184), συνολικά τα δύο χρόνια δόθηκε στους μετόχους το ποσό των 23.619.939 ευρώ.
Η συμμετοχή της οικογένειας Μπόμπολα της δίνει το δικαίωμα να εισπράξει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.
Έμπειροι λογιστές λένε ότι μπορεί να χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την εταιρεία με τη μορφή δανείου αλλά εδώ πρέπει ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας να προσκομίσει στις φορολογικές Αρχές τα παραστατικά.
Η μονή εταιρεία που έχει ταμειακά διαθέσιμα και είναι σε θέση να δώσει χέρι βοήθειας είναι η Αττική Οδός καθώς διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 500 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters δήλωνε ότι εκπροσωπεί ορθά την Ελλάδα στο εξωτερικό και τόνισε ότι η σύλληψη του ήταν μια δυσάρεστη υπόθεση.
Ωστόσο το αρχικό ποσό που του καταλογίστηκε ήταν 4 εκατ.
ευρώ.
Όμως η πιο ευνοϊκή ρύθμιση της υπουργού Οικονομικών κας Νάντιας Βαλαβάνη για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που δεν έχουν να πληρώσουν περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν και κυρίως αυτούς που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.
Έτσι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας ευεργετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣYΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου