Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ??

Επειδή είμαστε καχύποπτοι. Ποιο είναι το τυρί στην φάκα;



Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης δίνει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς διαγράφει τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα «παγώνει» τα στεγαστικά τους δάνεια και διαγράφει τους τόκους τους. Όπως αναφέρει η τράπεζα, οι ευεργετικές διατάξεις αφορούν όλους τους πελάτες της, οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία για την ένταξή τους στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (Ν. 4320/2015), και πιο συγκεκριμένα, ανέργους με εισόδημα μέχρι 300 ευρώ το μήνα.
 Για να ενταχθεί κάποιος στην ρύθμιση για διαγραφή χρεών, πρέπει να πληρεί τα εισοδηματικά κριτήρια του νόμου ΣΥΡΙΖΑ για την ανθρωπιστική κρίση.
 Αυτά είναι τα εξής: 
Το εισόδημα του δικαιούχου των παροχών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένα άτομα, ή τα 3.600 ευρώ για ζευγάρι. Προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. Ως πραγματικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας, νοείται το συνολικό καθαρό εισόδημα (του 2013) όλων των κατηγοριών που προκύπτουν, αφού αφαιρεθούν όλοι οι φόροι, εισφορές για κοινωνική ασφάλιση, κ.α. Στο συνολικό καθαρό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι δεν περιλαμβάνονται τα τεκμήρια οι διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο, καθώς ούτε και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας, που χορηγούνται από το κράτος.
 Επίσης, είναι αναγκαίο να έχει κάνει αίτηση μέσω ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), πριν απευθυνθεί στην τράπεζα.
 Σε αυτή την περίπτωση, η τράπεζα διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα παγώνει τα στεγαστικά δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.
 Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, το ύψος της ελάφρυνσης υπολογίζεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αφορά πολλές χιλιάδες δανειολήπτες και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχες κινήσεις από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες. Μάλιστα, προσθέτουν ότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση μαζικής διαγραφής οφειλών υπό το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, καθώς δεν αφίστανται ήδη ειλημμένων αποφάσεών τους, αφενός να μην προβούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αφετέρου να διαγράψουν οφειλές σε μικρά ποσά δανείων καταναλωτικής φύσης, τα οποία θεωρούν ότι δεν πρόκειται να εισπράξουν ποτέ.

Έχουμε και λέμε.

Μεμονωμένο άτομο: 2400 ευρώ
Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3600 ευρώ
Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4200 ευρώ
Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4800 ευρώ
Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5400 ευρώ
Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6000 ευρώ
Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα εξής:

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.

 Επειδή με τη πρώτη ματιά και χωρίς να διαβάσεις τα…..ψιλά γράμματα συνήθως βγάζεις λάθος συμπεράσματα,

να επισημάνoυμε  ότι το συγκεκριμένο »ευεργέτημα» απευθύνεται σε πολίτες που ζουν  όχι μόνο στο υποτιθέμενο »όριο της φτώχιας», αλλά σε »παγκάκια, πλατείες και χαρτόκουτες και τρώνε σε συσσίτια.

Είχαν δηλαδή στην ουσία… αυτοδιαγραφεί.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου