Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΑ


Με την πρώτη τους κινητοποίηση είναι οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης έδειξαν ότι είναι  αποφασισμένοι  να μην επιτρέψουν την τουριστικοποίηση  και εμπορευματοποίηση της Υδρούσας, ένα πανέμορφο νησάκι με πλούσια ιστορία και φύση. Πολύ περισσότερο  που το  νησί  είναι προστατευόμενη περιοχή και με το Π.Δ 254/2004 και με την απόφαση 3222/2006  του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Την κινητοποίηση συνδιοργάνωσαν η Εναλλακτική Δράση, οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι της Βούλας, “Ευρυάλη”, “Πηγαδάκια”, “Πολιτεία”  και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας. Η μετάβαση στο νησί με σκάφη, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί τελικά δεν κατέστη δυνατή και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους συγκεντρωμένους. Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των οργανωτών, αλλά και οι πολίτες τόνισαν ιδιαίτερα την ιστορικότητα του νησιού και το φυσιολατρικό του χαρακτήρα και δήλωσαν αποφασισμένοι  να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσουν την καταστροφική “επένδυση”
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν  και τοποθετήθηκαν εναντίον της “επένδυσης” στηρίζοντας των αγώνα των πολιτών και των φορέων ο δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Δόγκας, επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Βούληση ” και ο Κώστας Βενετσάνος, γνωστός αγωνιστής για τα κοινά του δήμου. Την κινητοποίηση κάλυψαν οι τοπικές εφημερίδες “Εβδόμη” κα “Παλμός”. Τέλος οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και νέα κινητοποίηση, την Παρασκευή 1ηΜαϊου, εφόσον πραγματοποιηθούν τα πολυδιαφημισμένα από την επιχείρηση εγκαίνια των τουριστικών εγκαταστάσεων. Πολίτες και φορείς θα βρεθούν στον τόπο εκκίνησης των πλοιαρίων και θα ενημερώνουν τους ανυποψίαστους επισκέπτες με έντυπο υλικό  για τις καταστροφικές επιπτώσεις της επιχειρούμενης εμπορευματοποίησης του νησιού. Για την κινητοποίηση αυτή θα υπάρξει νέα ανακοίνωση       
(Περισσότερα για το νησί  και την επιχειρούμενη εμπορευματοποίησή του μπορείτε να διαβάσετε στο συνημμένο ενημερωτικό έντυπο)

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου