Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΠΡΟΤΕΡΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΒΙΟΣ................ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΛΕΜΕ

Όσο ποιο πολλούς εργαζόμενους έχεις, τόσο μεγαλύτερο trafficking μπορείς να κάνεις



Άμα μας πάρουν είδηση στον Ο.Η.Ε ,θα μας κάνουν κανονικό …trafficking. Αυτή είναι η ποιο αισχρή απόφαση όλων των εποχών, και πρέπει να καταγγελθεί σε όλα τα διεθνή φόρα. Την θεωρούμε ως «παρότρυνση» για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων  trafficking. Πάλι καλά που δεν τους είπαν ..πηγαίνετε και μην ξανά –αμαρτήσετε, όπως  είπαν στον Παπακωνσταντίνου. .   
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον έκρινε ένοχο για σωματεμπορία και εγκληματική οργάνωση, αλλά αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του...προτέρου εντίμου βίου του επέτρεψε να φύγει ελεύθερος από την αίθουσα του δικαστηρίου. Οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του πως είναι αυτοδημιούργητος, πατέρας τριών παιδιών που έχει μεγαλώσει με αρχές και προσφέρει θέσεις εργασίας σε 800 εργαζομένους έπεισαν, όπως φάνηκε, τους δικαστές που του πρόσφεραν τη δυνατότητα να καταβάλει εγγύηση 200.000 ευρώ και να γλιτώσει τη φυλακή. 
«Τι να κάνει; Να χτίσει νοσοκομείο;» ήταν το ερώτημα που έθεσαν οι συνήγοροι του αμέσως μετά την καταδίκη του στην προσπάθειά τους να ...καταδείξουν τον πρότερο έντιμο βίο του επιχειρηματία. Βέβαια, δεν παρέλειψαν να τα...βάλουν με τα ΜΜΕ για τα «πληρωμένα» δημοσιεύματα που τον έφεραν κατηγορούμενο. 
Η απόφαση, πάντως, του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη για τον Α. Γιαννακόπουλο ο οποίος φέρεται πως με "βιτρίνα" τους φούρνους είχε στήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σωματεμπορίας με θύμα γυναίκες κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που εξαναγκάζονταν να εργάζονται σε καταστήματα στριπ σόου. Τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη. 

Όλοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις από 20.000 έως 200.000 ευρώ. Το δικαστήριο μάλιστα τους αναγνώρισε (κατά πλειοψηφία 2-1) το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε διαφωνία στην ετυμηγορία του, με αποτέλεσμα να μην είναι ομόφωνη, μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρξαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ο εισαγγελέας, πάντως, προτείνοντας την ενοχή των κατηγορουμένων είχε υπαινιχθεί πως ήταν μάλλον πολλά τα… χρήματα για να αλλάξει την κατάθεση της μία εκ των γυναικών που ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου