Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΥΡΩΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.......................

Επίσημο: Ο Τσίπρας αποκαλύπτει την Ευρω-τραπεζική μαφία και τις μαριονέτες της

Αποκαλύψεις που δεν θα περιμέναμε από 

άλλον Έλληνα πρωθυπουργό.


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε ορισμένες σημαντικές αποκαλύψεις στην σημερινή συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Αποκαλύψεις που δεν θα περιμέναμε από άλλον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η πρώτη αποκάλυψη επιβεβαιώνει τον βρόμικο ρόλο της ΕΚΤ ως εργαλείο ασφυκτικής πίεσης προς τα μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να αναγκάζονται να εφαρμόζουν την νεοφιλελεύθερη ατζέντα και να παίρνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα λιτότητας.

Συγκριμένα, όπως είπε ο πρωθυπουργός: “... στις 18 Φλεβάρη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε μια απόφαση πολιτικά και ηθικά ανορθόδοξη. [...] Μια απόφαση να μειώσει το όριο της δυνατότητας των συστημικών ελληνικών τραπεζών, να αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, να εκδίδουν τα λεγόμενα έντοκα γραμμάτια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μια απόφαση που έβαλε ως πλαφόν το όριο της κατοχής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στις τράπεζες που είχαν εκείνη τη στιγμή που ήταν στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ το κανονικό είναι στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτό τον τρόπο απέκλεισαν, απέρριψαν, απέτρεψαν τη δυνατότητα των τραπεζών να μπορούν να αναχρηματοδοτούν τη γενική κυβέρνηση, να αναχρηματοδοτούν το χρέος μας κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ.” 

Έτσι, επιβεβαιώνεται και επισήμως ο ρόλος που θα έπαιζε η ΕΚΤ, τον οποίο το blog αποκάλυψε ήδη από το 2012, όταν αποφασίστηκε η απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων: “... η ΕΚΤ μετατρέπεται σε μια ανάλογη Fed επί Ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς, θα 'εξυπηρετεί' τις προβληματικές οικονομίες που είναι αποκλεισμένες από τις αγορές ομολόγων, με το τύπωμα νέου χρήματος. Έτσι οι προβληματικές οικονομίες θα φορτώνονται με όλο και μεγαλύτερο χρέος το οποίο θα περνάει στα χέρια της ΕΚΤ, δηλαδή των μεγαλύτερων ιδιωτικών Ευρωπαϊκών τραπεζών που την ελέγχουν. [...] Τα κράτη που είναι αποκλεισμένα από τις αγορές, εγκλωβίζονται τώρα μέσα στην νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία της ευρωζώνης και θα αναγκάζονται κάθε φορά να ακολουθούν νέα σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου η ΕΚΤ να αγοράζει τα ομόλογά τους.” 

Είναι φανερό ότι ο Ντράγκι έριξε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές ελαττώνοντας την ροή της ρευστότητας προκειμένου να αναγκάσει την νέα Ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στις επιταγές της τρόικας των δανειστών.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται πλήρως και η δομή του μηχανισμού με τον οποίο η Ευρωπαϊκή οικονομική ολιγαρχία επιχειρεί να επιταχύνει την ομοσπονδιοποίηση με όρους που οδηγούν ουσιαστικά στην νέα Φεουδαρχία. Στην κορυφή αυτού του μηχανισμού, το ισχυρό τραπεζικό λόμπι χρησιμοποιεί την δύναμη του χρήματος το οποίο πλέον ελέγχει πλήρως μέσα στην ευρωζώνη, μέσω ΕΚΤ.

Το πείραμα στην Ελλάδα πήγαινε βάσει σχεδίου και διακόπηκε με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Όσο υπήρχαν μαριονέτες στην Ελλάδα που ακολουθούσαν πιστά τις εντολές της τρόικα, δεν υπήρχε πρόβλημα διακοπής ρευστότητας. Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο Σαμαράς θα τελείωνε κανονικά τη θητεία του το 2016, οπότε θα εφαρμόζονταν και το τελευταίο στάδιο του πειράματος: ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, πλήρης διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, κατώτατος μισθός στα 300 ευρώ, νέα μείωση μισθών-συντάξεων. Όλα αυτά για χάρη των μεγάλων εταιριών που ακολουθούν τις τράπεζες στην ιεραρχία αυτού του μηχανισμού.

Στη συνέχεια, το πείραμα θα μεταφέρονταν σε Ιταλία-Ισπανία, με εκτόξευση των spreads και αποκλεισμό από τις αγορές, ώστε να πέσουν στην παγίδα της ΕΚΤ και να ακολουθήσουν τα μέτρα της Ελλάδας. 

Όμως, η διακοπή του πειράματος στην Ελλάδα, ανάγκασε τους τραπεζίτες να χαλαρώσουν τον κλοιό γύρω από τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας έτσι ώστε να παρουσιάσουν ένα ψεύτικο success story (όπως του Σαμαρά όταν δήθεν βγήκε στις αγορές) και να σφίξουν περισσότερο τη θηλιά γύρω από την νέα Ελληνική κυβέρνηση, παρουσιάζοντάς την ως το μαύρο πρόβατο που δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. 

Όλα αυτά βέβαια, πάντα με την βοήθεια του πολέμου προπαγάνδας από το εγχώριο και διεθνές μιντιακό κατεστημένο, που ελέγχεται πλήρως από τις τράπεζες και τις μεγάλες εταιρίες.

Στόχος, η πλήρης απομόνωση της Ελλάδας μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να έρθουν άλλες μαριονέτες για να ολοκληρωθεί το πείραμα, ή, να φτιαχτεί ένα σχήμα φιλικότερο προς τους δανειστές , το οποίο θα υποταχθεί τελικά στις απαιτήσεις τους.

Στο σημείο αυτό, η απάντηση Τσίπρα σε ανάλογη ερώτηση από τον Χατζηνικολάου ήταν ξεκάθαρη και δείχνει ότι ο Τσίπρας έχει πλήρη επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται. Απέκλεισε τις εκλογές προκειμένου να σχηματίσει μια πιο "συμπαγή" κοινοβουλευτική ομάδα, όπως είπε ο Χατζηνικολάου. Είπε ότι η πολυσυλλεκτικότητα είναι πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι η Αριστερή πλατφόρμα είναι αυτή που φέρνει αυξημένη πίεση στους δανειστές και διατηρεί σταθερές τις κόκκινες γραμμές που όρισε ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του.

Η άλλη σημαντική αποκάλυψη του Τσίπρα ήταν η προφορική δέσμευση που πήρε και δεν τηρήθηκε από τους "εταίρους" για άρση της απόφασης της 18ης Φεβρουαρίου από την ΕΚΤ: Στις 20 του μηνός όταν καταλήγαμε και βλέπαμε ότι πάμε σε μια συμφωνία, έθεσα και εγώ και ο κ. Βαρουφάκης το ζήτημα αυτό. Εγώ σε μια επικοινωνία που είχα με τον κ. Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Βαρουφάκης δια ζώσης στο Eurogroup και πήρα τη δέσμευση ότι με το που θα υπάρξει αυτή η συμφωνία, θα αποκατασταθούν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το λάθος μας ήταν ότι πειστήκαμε σε μια προφορική δέσμευση και δεν απαιτήσαμε να υπάρχει γραπτή δέσμευση, όπως είχαμε καταγράψει, θέλω να θυμίσω, στην επιστολή που είχαμε αποστείλει λίγες μέρες νωρίτερα, δυο – τρεις μέρες νωρίτερα με την οποία ζητούσαμε την παράταση, την επέκταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου, όπως κάποιοι μας είπαν. Κάναμε αίτηση επέκτασης της δανειακής σύμβασης και εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους κάνουμε την αίτηση επέκτασης. Και μέσα στους λόγους υπήρχε ρητός και κατηγορηματικός η πρόταση ότι το θέλουμε για να αποκατασταθεί τόσο η άρση των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο όμως και το όριο της έκδοσης εντόκων γραμματίων, που είναι κατώτερο κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ του κανονικού ορίου. Εκεί πράγματι θεωρήσαμε καλόπιστη αυτή την προφορική επισήμανση, όπως θεωρήσαμε καλή τη πίστη ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η απόφαση της 20ης Φλεβάρη. Μια απόφαση την οποία εμείς ακόμη και τώρα υποστηρίζουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι οι ευρω - μαριονέτες παίζουν βρόμικα παιχνίδια και δυναμιτίζουν την όποια απόπειρα συμφωνίας. Είναι σίγουρα και αυτός ένας λόγος που δεν θέλουν έναν καθαρό και έντιμο διαπραγματευτή, όπως ο Βαρουφάκης, αφού ξέρουν ότι δεν θα διστάσει να τις εκθέσει.

Όσο οι πλουτοκράτες βλέπουν ότι η κυβέρνηση έχει τη σταθερή στήριξη του λαού, τόσο θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις επιχειρώντας να απομονώσουν και να τιμωρήσουν την Ελλάδα για παραδειγματισμό. 

Αλλά και η δική τους θέση είναι δύσκολη. 
Έβαλαν σε κίνδυνο τη συνοχή της οικονομικής τους αυτοκρατορίας. 

Ήδη στην Αυστρία συζητείται πιθανό δημοψήφισμα για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Τσεχία φαίνεται ότι ανέβαλε την ένταξή της στην ευρωζώνη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου