Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΜΗΤΣΟΣ

Βλέπω τη Ντόρα στη γωνιά, να περιμένει με το καλαμάκι στο χέρι.Τι το θέλει το καλαμάκι;

Αντώνη! Δημοψήφισμα! 

Πλάκα του κάνω, αλλά μ' αρέσει να τον τρομάζω, όπως μας τρόμαζε αυτός με τα χαράτσια. Χλωμιάζει, κατεβάσει την κεφάλα του και παίρνει κείνη την έκφραση, που είχε στην πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο, όταν κατάλαβε πως δεν έπιασαν τα κόλπα του κι ότι θα πάμε σε εκλογές.

Αντώνη! Εκλογές! 

Αυτές που έχασες εννοώ, μη λιποθυμάς. Έχασε "μόνο" με 8,5 μονάδες. 


Που, αν ψήφιζαν κι οι 100.000 νέοι, και δεν είχε τον κρατικό μηχανισμό στην υπηρεσία του, θα ήταν η διαφορά πολύ μεγαλύτερη. 

Εκλογές δε βλέπω να θέλουν οι δανειστές. Ευτυχώς για τον Σαμαρά. 
Θα ήταν πολύ δύσκολο γι αυτόν, να συρθεί σε μια νέα εκλογική εκστρατεία, χωρίς να έχει την κουτάλα της εξουσίας. Θα πήγαινε το ληγμένο γιαούρτι ...
σύννεφο.

Βλέπω τη Ντόρα στη γωνιά, να περιμένει με το καλαμάκι στο χέρι. 
Τι το θέλει το καλαμάκι; Να του πιεί το αίμα. Κατάλαβε η "λύκαινα της ΝΔ" πως "αριστερή παρένθεση" δεν υπάρχει. 

Ούτε παρένθεση, ούτε όμως κι αριστερή. 
Γιατί η ΝΔ "έκανε πολλά" και ο κόσμος σίγουρα τα θυμάται. Τα θυμόμαστε κι ανατριχιάζουμε. Η οικονομική πολιτική συνεχίζεται η ίδια, αλλά τουλάχιστο δεν έχουμε τις "εντολές Σαμαρά". Ή τον Άδωνη υπουργό. Εντάξει, έχουμε Πανούση, δε χάθηκαν όλα για την επιθεώρηση. 

Για να μη πω για την "εκπρόσωπο Σοφία". Σοφάκι, στα έλεγα, ότι θα σε θάψουν οι ίδιοι οι δικοί σου. Πού είσαι; Χάθηκες από κανάλια κι η κωμωδία έγινε φτωχότερη.

Αντώνη! Συνέδριο! 

Ακράτεια έπαθε, μόλις το άκουσε. 
Μην ψαρώνεις ρε, αφού αν δεν θέλεις εσύ, δε μπορεί να σε διώξουν οι δελφίνοι. Τα έκανες έτσι ώστε να πάρεις τη ΝΔ μαζί σου, όπως ακριβώς ο Βαγγέλης το ΠΑΣΟΚ, "θεός σχωρέστο". Γιατί ο λαός συγχώρεσε πολλά στα πράσινα λαμόγια και τώρα του τελείωσε η άφεση αμαρτιών. Τώρα θέλει να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, αφού για τις πολιτικές "κόπηκε το τιμολόγιο".

Ο Σαμαράς είναι καμένο χαρτί. 
Οι τοκογλύφοι τον έχουν απλά για "βοηθητικό" στην πίεση προς τη κυβέρνηση. Όχι δηλαδή πως θα χρειαστεί και πολύ πίεση, αφού είπαν πως θα μείνουμε στην ΕΕ και το Ευρώ. Πλάκα του κάνουν κι αυτοί. Είναι τόσο μα τόσο ανίκανος, που ακόμα κι η πίστη του στη Μέρκελ δεν τον σώζει. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τον χαϊδεύει και δεν τον στέλνει να δει τον παλιό του γνωστό, το θεσσαλονικιό δήμαρχο που τα άρπαξε. Δεν ξέρω γιατί οι καινούριοι δείχνουν τόση αβρότητα στους παλιούς, όταν μάλιστα ειπώθηκαν βαριές κουβέντες. Ίσως για να τους πουν τα "κόλπα της δουλειάς".

Αν βλέπω εκλογές ή δημοψήφισμα; 
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, ας έχουμε λίγη υπομονή. Υπάρχει ένα όργιο φημών. Πολλές από τις "ειδήσεις" είναι φαντασίες και μάλιστα αλληλοαναιρούμενες. Το τι θα γίνει, εξαρτάται, από το πως θέλουν, να μας φορέσουν το νέο "μανίκι". Είμαι υπέρ του να εκφράζεται ο κόσμος. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι εκφράζεται πραγματικά στην αστική δημοπρασία.

Μακάρι να γίνει ρήξη με τους εκβιαστές. 
Δυστυχώς το βλέπω ως το σενάριο με τις μικρότερες πιθανότητες. Μόνο η υπέρμετρη αλαζονεία της ΕΕ θα μπορούσε ίσως να ξυπνήσει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα συμφέροντα είναι πραγματικά κολοσσιαία κι οι δανειστές δεν βλέπω να κάνουν λάθη. Το λάθος από τη μεριά μας είναι να υπάρξει "συμφωνία", έστω και πιο ήπια, παρόλο που οι τοκογλύφοι θέλουν σκληρότητα. Τότε μπορεί η ΕΕ να πανηγυρίσει, μια που θα έχει βάλει τις βάσεις για μακροχρόνια δουλεία. Μάλιστα ακόμα κι αν δείξει υποχωρητικότητα (κι αυτό θα ήταν το πιο επικίνδυνο) θα μπορεί να ελπίσει σε μια μακροχρόνια φθορά της σημερινής κυβέρνησης, ώστε οι επόμενες "διαπραγματεύσεις" να γίνουν πολύ πιο εύκολες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην άκρη του γκρεμού και βλέπει το μεν ΠΑΣΟΚ κομμάτια στον πάτο, τη δε ΝΔ να συνεχίζει την πτώση. Η απορία μου είναι, γιατί ετοιμάζεται να ακολουθήσει τα δυο προηγούμενα κόμματα, όταν μάλιστα βλέπει την κατάληξη; .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου