Σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο του Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο της περιοχής βρέθηκαν πάνω από 20 συνομώτες-πρώην και νυν βουλευτές-για να συντονίσουντις ενέργειές τους ώστε να φαγωθεί ο Σαμαράς.
Στο "Αλέξανδρος"  λοιπόν βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας πάνω από 20 ηρωικοί συνομώτες, οι οποίοι ανάμεσα σε καπνούς, βρισιές και ίντριγκες έβριζαν την τύχη της ΝΔ λίγες ώρες πριν το μνημόσυνη του ταλαίπωρου Εθνάρχη.
-Μπλέξαμε με τον καλαματιανό. Δεν το κουνάει ρούπι. Είναι ικανός να μάς πάρει μαζί του στον πολιτικό τάφο...
Δακρυσμένος σχεδόν ο δεινός κυνηγός Δάνης Τζαμτζής εξαπέλυσε μύδρους κατά του Σαμαρά.
Σιωπηλοί τον άκουγαν οι υπόλοιποι 19. Κάπου-κάπου αμολούσαν κι αυτοί τις κατάρες τους.
Η ατμόσφαιρα ήταν πιο βαριά από εκείνη της παρέας του Λάτσιου, του Αρναούτογλου και του Κανάκη όταν την κοπάνησε η Ελένη για τον Ιταλό.
Μαζί με τον Δάνη, τον ελαφοκυνηγό βρέθηκαν το βράδι της Δευτέρας στο ξενοδοχείο "Αλέξανδρος" οι: Ηλίας Βλαχογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Φεβρωνία Πατριανάκου, Κωστας Κουτσογιαννακοπουλος, Θανάσης Νταβλούρος, Γιώργος Κοντογιάννης, Ασπασία Μανδρέκα, Κώστας Κόλλιας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Κώστας Παπαδιώτης, Ασημίνα Σκόνδρα, Ευθύμης Καρανάσιος, Κώστας Κλειτσιώτης, Μαρίνος Ανδρέας, Ελένη Μακρή, Γεωργία Μπατσαρά, και Άννα Μάνη Παπαδημητρίου.
Ολοι μαζί είδαν την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Χατζηνικολάου και θαύμαζαν την αποφασιτικότητα του πρωθυπουργού.
-Αυτός είναι ηγέτης, όχι ο δικός μας που κόντευε να κοιμηθεί στην καρέκλα της Τρέμη...Ηταν ξέψυχος δεν άκουγες τι έλεγε μέσα από τα δόντια του...
υποστήριζε η Ελένη Μακρή.
-Αν δεν τον ρίξει η Μέρκελ ο Τσίπρας θα κυβερνάει ως τα βαθιά γεράματα...
γνωμάτευσε η παρέα στο τέλος της συνέντευξης.
Μάλιστα η Φεβρωνία κάθε τόσο επικοινωνούσε με τον Καραμανλή και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της βραδιάς...