Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τα νησιά της

Τις οδικές και αθλητικές υποδομές καθώς και τις υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων των νήσων της Περιφέρειας Αττικής ενίσχυσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής με την υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων ύψους 1.5 εκατομμυρίου ευρώ και δρομολογώντας την ένταξη του ιδιαίτερα σημαντικού έργου "βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων Κυθήρων και Αντικυθήρων" στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 ύψους 7,6 εκ € περίπου.
Οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν στη συντήρηση του οδικού δικτύου Σαλαμίνας και στην αντικατάσταση χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο Αίγινας.
Σε ό,τι αφορά στο έργο "βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων Κυθήρων και Αντικυθήρων", αυτό περιλαμβάνει, εκτός από την αποκατάσταση των δύο ΧΑΔΑ, και τη δημιουργία ενός ΧΥΤΥ στα Κύθηρα και ενός μικρού ΧΥΤΥ στα Αντικύθηρα καθώς και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά και υποστηρικτικά έργα για την ορθολογική και σύμφωνη με τη νομοθεσία διαχείριση των αποβλήτων των δυο νησιών. Η εν λόγω πράξη θα αποτελέσει οδηγό για την υλοποίηση παρόμοιων παρεμβάσεων και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Twitter: @renadourou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου