Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ................Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ε.Βενιζέλος ("εξ ονόματος" Α.Σαμαρά): "Αποστάτης της παράταξής του ο Κ.Καραμανλής - Τα έχει βρει με τον Τσίπρα"!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣTΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ως "αποστάτη" περιέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τον οποίο επίσης υποννόησε ότι συνεργάζεται με τον Αλέξη Τσίπρα, ο εταίρος του Α.Σαμαρά,, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με αφορμή την αίτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο που δεν περιέλαβε, όπως και ήταν λογικό, την διακυβέρνηση 2004-2009 στην περίοδο που θα εξεταστεί.
Μίλησε για προστασία του Κ.Καραμανλή από τον Α.Τσίπρα και για "αποστασία" από την παράταξή του και προσχώρηση στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τον Κ.Καραμανλή!
Ουσιαστικά ο Ε.Βενιζέλος μιλά εξ ονόματος του Α.Σαμαρά, ο οποίος δεν θέλει να ...
αυτοκτονήσει καιαφήνει τον εταίρο του στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να κάνει την "βρώμικη δουλειά".
Το πρόβλημα για τον Α.Σαμαρά είναι ότι κορυφαία στελέχη του κόμματός του και ειδικά της "εθνικής" δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, όπως ο πρώην γγ. της κυβέρνησής του Π.Μπαλτάκος και ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Π.Ψωμιάδης, αλλά και ο άτυπος εκπρόσωπος της "καραμανλικής" πτέρυγας Ε.Αντώνατος έχουν ταχθεί υπέρ των σημείων της πολιτικής  Τσίπρα σε όιτ αφορά την σκληρή γραμμή διαπραγμάτευσης με την Γερμανία και τους δανειστές γενικότερα.
O E.Βενιζέλος κατηγόρησε τον Κ.Καραμανλή ότι έχει κάνει συμφωνία ασυλίας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
"Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάνει συμφωνίες ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής Δεξιάς, κατ΄ αρχάς ένα μέρος της ελληνικής Δεξιάς είναι ο εταίρος του ο κ. Καμμένος, οι ΑΝΕΛ που είναι ένα μέρος της πολύ σκληρής Δεξιάς" δήλωσε.
Ερωτηθείς εάν εννοεί τον Κώστα Καραμανλή, ο Βενιζέλος απάντησε: «Και ο κ. Καραμανλής βεβαίως, πιστεύω ότι υπάρχει μια συμφωνία προστασίας του Καραμανλή και της κυβέρνησής του. Άλλωστε βλέπετε και το τι έγινε στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας".
Και μέσα σε αυτό το κλίμα υπάρχουν τουλάχιστον 20 βουλευτές της ΝΔ που δηλώνουν αποφασισμένοι να ψηφίσουν νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα απκαθιστούν την εθνική αξιοπρέπεια και τις σχέσεις με Ρωσία.
Μάλιστα , βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "ακόμη και χθες στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς , όταν έλεγε ότι μπορεί η ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση, το έλεγε όχι επειδή το επιθυμεί αλλά γιατί έχει ενημερωθεί ότι αν απαιτηθεί ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ θα τον αγνοήσουν και θα υπερψηφίσουν νομοσχέδια της κυβέρνησης τα οποία θα είναι σαφώς φιλολαϊκά και εθνοκεντρικά, αλλά θα τυγχάνουν και της ευαρέσκειας του Κ.Καραμανλή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου