Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ

Οι "λεονταρισμοί" Νετανιάχου-Μπεγλίτη δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες

Το ότι η χώρα μας δεν έχει πάγια, ενιαία, ισχυρή και σοβαρή εξωτερική πολιτική είναι ξεκάθαρο πλέον και θα πρέπει να το επανεξετάσουμε σοβαρά αυτή τη φορά.

Εννοούμε επανεξέταση από μία άλλη δημοκρατική κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή βάση και εθνικό προσανατολισμό και κύρος στην εξωτερική μας πολιτική.
Ακολουθούμε από την δεκαετία του '50 (εάν εξαιρεθεί η πρώτη περίοδος του Ανδρέα Παπανδρέου με το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"), αρχικά με τους δήθεν συμμάχους μας εγγλέζους σε έναν πόλεμο που κατέληξε σε εμφύλιο και στην συνέχεια παραδοθήκαμε για την δήθεν ανασυγκρότηση αμαχητί ως προτεκτοράτο, δεμένοι πίσω στο αμερικάνικο άρμα με ηνίοχο το Ισραήλ.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια που μας έφερε στην δικτατορία των συνταγματαρχών και στην συνέχεια μας "μετ επιβίβασαν" οι ίδιοι οι Αμερικάνοι σε μια σχετικά εύθραυστη αντιπροσωπευτική δημοκρατία με πλήρως εξαρτημένους από την Ουάσιγκτον πολιτικούς, η οποία διατήρησε την ίδια εξαρτημένη πολιτική της ελεγχόμενης "αχίλλειας πτέρνας" που την θεωρητικά την ονομάσαμε ως μία νέα περίοδο μεταπολίτευσης, με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας να άγονται και φέρονται μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης για να καταλήξουμε σε ένα σημερινό σύνθετο και πιο εξαρτημένο πολιτικό συνονθύλευμα, δήθεν εκσυγχρονιστικό, με την τρόικα να κυβερνά και την κυβέρνηση να εκτελεί.
Ποτέ όμως δεν τόλμησαν έλληνες πολιτικοί (να το δηλώσουν επίσημα εκτός από τον GAP και τον απεσταλμένο του υπουργό άμυνας, ότι:

«Με το Ισραήλ είμαστε εταίροι και μπορούμε να γίνουμε στρατηγικοί εταίροι και δυο πυλώνες σταθερότητας και ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Άρα γίνεται αντιληπτή η σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων μας με το κράτος του Ισραήλ»
Επίσης αίσθηση έκανε όταν αναφέρθηκε και στα «ζωτικά συμφέροντα» στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ας δούμε ολόκληρο το απόσπασμα της σχετικής δήλωσης: «Φοβάμαι ότι η “αραβική άνοιξη” που δημιούργησε πολλές προσδοκίες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με μια ευρύτερη διεθνή πρωτοβουλία μπορεί να εξελιχθεί σε “αραβικό χειμώνα” και να δημιουργήσει φυγόκεντρες δυνάμεις, άρα να συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής. Κάτι που θα πλήξει και τα συμφέροντα της χώρας μας, της Ελλάδας, μιας χώρας που έχει ζωτικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Η σημερινή είδηση του ΑΠΕ, δύο μέρες μετά, που αν και έχει αναπαραχθεί σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ παραμένει ακόμη ασχολίαστη, τόσο στην ουσία όσο και στην παραπάνω σύνδεση που αποτολμήσαμε να κάνουμε:

"Το Ισραήλ θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Τουρκία, δήλωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφερόμενος στη διπλωματική διένεξη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την ισραηλινή επιδρομή εναντίον τουρκικού πλοίου του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα τον περσινό Μάιο.


"Τις τελευταίες ημέρες είδαμε να βαθαίνουν οι εντάσεις στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Αυτό δεν ήταν επιλογή μας", δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.


"Σεβόμαστε τον τουρκικό λαό και την κληρονομιά του και θέλουμε να βελτιωθούν οι σχέσεις μας", προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου