Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβούλιο ..με Σαματά!!


ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Θέμα.. η θέση του Δημάρχου

Με ανακοίνωση του ο Δημαρχεύων κ. Πανάς ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου ότι ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κασιδόκωστας θα βγει την Πέμπτη 28/9 από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντινάν όπου νοσηλεύεται μετά από εγκεφαλικό που υπέστη και θα μεταβεί σε μονάδα αποκατάστασης στην Παιανία.

Η εξέλιξη της υγείας του είναι καλή δήλωσε ο κ. Πανάς, ενώ στην μονάδα αποκατάστασης θα παραμείνει τουλάχιστον για ένα μήνα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα της Αντιπολίτευσης και ειδικά του κ. Κωνσταντέλλου ήταν να εφαρμοσθεί το νομικό πλαίσιο για την νόμιμη λειτουργία του Δήμου και την αντικατάσταση του Δημάρχου στο χρονικό διάστημα που ο νόμος ορίζει.

Ο Δημαρχεύων κ Πανάς απάντησε ότι θα υπάρξει γνωμάτευση από Νομικούς για την θέση του Δημάρχου, καθόσον ο Καλλικράτης δεν προβλέπει στην περίπτωση ασθένειας, πως καλύπτεται η θέση του Δημάρχου. Ωστόσο, οι Συνταγματολόγοι που μελετούν το θέμα δηλώνουν ότι ο Νόμος επιτρέπει μέχρι 4 μήνες αναμονή οπότε ο ίδιος ο Δήμαρχος μπορεί να ζητήσει την αντικατάσταση του ή όχι.

Το θέμα της καθαριότητας του Δήμου πυροδότησε και πάλι το Συμβούλιο, με την Αντιδήμαρχο καθαριότητας, τον Δημαρχεύοντα κ. Πανά και τους συμβούλους του να εκραγούν από την δήλωση και τις φωτο που επέδειξε ο κ. Κωνσταντέλλος και αφορούσε κάδους και τα κλαριά.

Έτσι το Συμβούλιο παρόλο την απουσία του Δημάρχου του( που πάντα γίνεται μία μικρή «μάχη» ανταλλαγής χαρακτηρισμών και απόψεων), έδειξε και αυτή την φορά ότι δεν ήταν άνευρο. Μετά το αναγκαστικό διάλειμα που εδωσε ο Πρόεδρος, τα πνεύματα κατευνάστηκαν και οι εξαγριωμένοι χαμογελούσαν μεταξύ τους τόσο όσο…..

…Παρευρισκόμενοι πολίτες που παρακολούθησαν τον «σαματά» με έκπληξη ρωτούσαν γιατί φώναζαν τόσο και τώρα είναι όλοι χαμογελαστοί και ευτυχείς;

Γιατί είναι πολιτικοί εκλεγμένοι και θέλουν να κάνουν εντύπωση εξηγούσε άλλος, γνώστης της συμπεριφοράς των εκλεγμένων, ενώ στα έδρανα των εφημερίδων συζητούσαμε μεταξύ μας, ότι αν ανεβούν και πάνω στα έδρανα θα μας θύμιζαν τις μπουνιές που έπαιζαν οι βουλευτές σε Ασιατική Βουλή, όπως τους έδειξε η τηλεόραση

Με αυτά και με τους φοίνικες που πεθαίνουν, αλλά που θα ιαθούν με ειδικό φάρμακο που ήδη ανακαλύφθηκε σε άλλες χώρες που πλήγηκαν τα δένδρα από την κάμπια φονιά, συνέχισε ο κ. Πανάς να απαντά στις ερωτήσεις, όπως ότι οι πινακίδες που θα δηλώνουν έναν ενιαίο δήμο και θα αλλάξουν σύντομα, αφού διενεργηθεί διαγωνισμός .

«Πηγαδάκια»..στο 306 τετράγωνο

Οι κάτοικοι στα πηγαδάκια και στο 306 είδαν στο πάρκο που νόμιζαν «για πάρκο τους» να παρκάρει» πολυκατοικία μετά από άρση της απαλλοτρίωσης που έκανε ο Νομάρχης το 2009 και με άδεια της πολεοδομίας.

Ο εργολάβος, όμως έκοψε και τα δένδρα (και την πάτησε), διότι οι κάτοικοι πέτυχαν την διακοπή της αδείας ανέγερσης και ο Δήμος θα προχωρήσει στο επαναχαρακτηρισμό του 306 ως απολλοτριωτέου δημόσιου χώρου, και ίσως γλιτώσουν το τσιμέντο οι κάτοικοι της περιοχής.

Πανόραμα και κυκλοι..

Η πυρεία στο Πανόραμα είναι κυκλική ιδιαίτερα γύρω από τον χώρο σχολείου, για να αλλάξει όμως θέλει συνολική μελέτη που θα γίνει μαζί με άλλες περιοχές του Δήμου ΒΒΒ . Προς το παρόν όταν τα παιδιά μετακινούνται ο Δήμος στέλνει την δημοτική αστυνομία να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Πάλι καλά!!

Γιαλό γιαλό τα καθίσματα…

Στην Βάρκιζα ο αιγιαλός φθάνει μέχρι τα πεζοδρόμια. Ο κ. Καπετανεάς το ρώτησε και πήρε την απάντηση ότι θα μεταφερθεί στην πραγματική του κατάσταση ( θα μετακινήσουν την θάλασσα;), αλλά και οι παρανομίες καταπατήσεων χώρων από τους επαγγελματίες στην περιοχή είναι στο φόρτε τους.

Στην Ελλάδα στην εποχή του Δ.Ν. Τ, που είδαν οι Γερμανοί τοποτηρητές πως λειτουργεί και τι διαβολεμένη μανία έχει ο ¨Έλληνας για το παράνομο και την καταπάτηση, και φύγανε τρέχοντας, τι να περιμένεις; Οι καταπατήσεις στην Βάρκιζα θα μας ξενίσουν !!!

Ελληνάρα!!!!

Σημείωση Συντάκτη.

Αυτή η συνεδρίαση δεν βιντεοκοπήθηκε διότι λόγω των δεινών από την επερχόμενη πτώχευση, πήγα σαν το στρατιώτη στον πόλεμο( (Δημοτικό Συμβούλιο) χωρίς το όπλο ( την κάμερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου