Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙΝΕΣ.....................

Ο Σαμαράς καρφώνει τον Βγενόπουλο


Ενήμερα είναι όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ και οι μέτοχοι, συνεπώς και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, για το καθεστώς που διέπει το θέμα του γηπέδου της ομάδας στο Βοτανικό...

όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Σαμαράς, πρώην εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΗΠΕΛ, που είχε αναλάβει να «τρέξει» το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Ο κ. Σαμαράς ανέλυσε τα χρήματα που δόθηκαν από την ΠΑΕ για το πρότζεκτ, την αποζημίωση που διεκδικεί από το Δήμο ο σύλλογος, αλλά και ο «Άκτωρ» από τη ΓΗΠΕΛ, ενώ τόνισε πως το κόστος κατασκευής του γηπέδου είναι 96 εκατ. ευρώ και αν βρεθεί χρηματοδότης μπορεί ακόμη να υλοποιηθεί το μεγαλόπνοο σχέδιο.

Αναλύοντας τα χρήματα που δόθηκαν από την ΠΑΕ για το γήπεδο, τόνισε πως πρόκειται για 9,595 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή για την κατασκευαστική εταιρεία στις 13/10/2008 και από αυτά έχουν επιστραφεί περίπου 5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στα υπόλοιπα, 1,8 εκατ. ευρώ δόθηκαν για μελέτες και άδειες, 750.000 ευρώ για να καθαριστούν οι χώροι στο Βοτανικό, 1,974 εκατ. ευρώ για εκσκαφές και περίπου 2 εκατ. ευρώ για τεχνική, εμπορική, νομική και χρηματοοικονομική υποστήριξη. Συνολικά δόθηκαν 6,6 εκατ. ευρώ, με την έγκριση ΟΛΩΝ των μελών του ΔΣ.

Όσον αφορά στην εμπλοκή του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η ΠΑΕ απέκτησε δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης μαζί του γιατί παρήλθε το δωδεκάμηνο που προβλεπόταν από τη σύμβαση μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες στο χώρο. Ο Παναθηναϊκός βάσει της σύμβασης δικαιούτο να ζητήσει ως αποζημίωση ένα ποσό που ξεκινά από τα 4 εκατ. ευρώ και φτάνει μέχρι τα 22 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο είναι αυτό που θα κληθεί να αποφασίσει το ύψος της αποζημίωσης.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Σαμαράς κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί ο Δήμος να έχει αξιώσεις από την ΠΑΕ βάσει σύμβασης, γιατί δεν έχει προχωρήσει από την πλευρά του στις ενέργειες που προβλέπονταν.

Επίσης κατέστησε σαφές πως η σύμβαση του «Άκτωρ» είναι μόνο με τη ΓΗΠΕΛ, σημειώνοντας πως αν η ΠΑΕ επιλέξει να προχωρήσει την κατασκευή του γηπέδου σε άλλο χώρο (και προφανώς με άλλη κατασκευαστική εταιρεία), θα πρέπει να δώσει η ΓΗΠΕΛ αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ. Αυτό το κόστος επιβαρύνει τη ΓΗΠΕΛ (τα έξοδα της οποίας έχει δεσμευτεί να καλύψει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης) κι όχι την ΠΑΕ.

Ο Βαγγέλης Σαμαράς παραδέχτηκε πως σε μία από τις συναντήσεις με τον Ανδρέα Βγενόπουλο συζητήθηκε το θέμα του ΟΑΚΑ και της μετατροπής του σε έδρα σε συνεργασία με τα Ολυμπιακά Ακίνητα και η απάντηση του πρώην εντεταλμένου συμβούλου της ΠΑΕ ήταν θετική. Το θέμα, τελικά, δεν προχώρησε…

Τέλος, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ακόμη και τώρα είναι εφικτή η κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό. Υποστήριξε πως το κόστος του δεν ξεπερνά τα 96 εκατ. ευρώ και αν βρεθεί χρηματοδότης, είναι εφικτό να αρχίσουν τα έργα σε τρεις μήνες από τώρα και να ολοκληρωθεί το γήπεδο σε 17-18 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου