Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

FAIR PLAY....................

Τέτοια βλέπει ο …Γεωργαλάς και τρελαίνετε. Αυτός ήταν ο.... τζάμπας.Έξι χιλιάρικα το κάθε βράδυ... (update)
5.840 ευρώ ανά επεισόδιο θα παίρνει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και η ομάδα του για την εκπομπή «Fairplay» στη ΝΕΡΙΤ. Για ποιο... fairplay μιλούν άραγε;
Από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν (ο κ. Μπάμπης Παπαπαναγιώτου στην παρουσίαση, ο κ.Γιώργος Κακούσης στην αρχισυνταξία και η κα Ντόνα Δρούτσα στη δημοσιογραφική επιμέλεια, όλοι τους προερχόμενοι από το «Βήμα 99.5» - μπίνγκο) μία νέα εκπομπή στη κρατική ΝΕΡΙΤ, το «Fairplay». Μία δημοσιογραφική εκπομπή, ένα πάνελ στην ουσία (με πρώτους καλεσμένους μεταξύ άλλων τον Γρηγόρη Ψαριανό και την Φωτεινή Πιπιλή).
Η ανάθεση της εκπομπής -ανέβηκε στη Διαύγεια 14 Ιανουαρίου- έγινε στην εταιρία «Ι.Βασιλειάδης & Συνεργάτες Ε.Ε.» για 15 επεισόδια συνολικού κόστους 95.558,55 ευρώ, ήτοι 5.840 ευρώ ανά επεισόδιο, χώρια το ΦΠΑ, χώρια τις εργοδοτικές εισφορές. Η πρόταση για την εκπομπή στους υπεύθυνους του...
δημόσιου (... Δημόσιου, παρακαλώ) ραδιοτηλεοπτικού φορέα υποβλήθηκε στις 7 Ιανουαρίου, μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή την ενέκριναν. Μπράβο!
Αλλά, προσοχή, στο κόστος αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα βασικά και κύρια για μία εκπομπή και τα οποία έξοδα, ως δια μαγείας, επωμίζεται η ΝΕΡΙΤ. Τον Διευθυντή Παραγωγής τον πληρώνει η ΝΕΡΙΤ (εμείς), τον σκηνοθέτη επίσης (εμείς), το σκηνικό, το στούντιο, τη βάρδια στο στούντιο, το τεχνικό κόστος ζωντανών συνδέσεων, όλα. Όλα, εμείς...
Δηλαδή η εταιρία αυτή με τους τρεις δημοσιογράφους του «Βήμα 99.5» θα πληρώνεται για κάθε εκπομπή γύρω στα 6 χιλιάδες ευρώ! Η έδρα της είναι στη Γλυφάδα, στην οδό Μυκηνών («Μυκηνών 0» λέει, «μηδέν»! στα τηλεφώνηματά μου δεν απάντησε κάποιος, προφανώς θα... έλειπαν) και η δραστηριότητά της ορίζεται ως «Υπηρεσίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικού προγράμματος».
Δεν νομίζει ο κύριος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου (και η παρέα του) πως χρωστάει μία εξήγηση; Πόσα παίρνει αυτός και οι άλλοι δύο δημοσιογράφοι; Δημόσιο χρήμα είναι, μην το ξεχνάμε.
Και να μην αναφερθούμε και στα υπόλοιπα τραγικά, έτσι; Γιατί η ΝΕΡΙΤ να μην αναθέσει την εκπομπή αυτή στον (ναι, έστω) Προκόπη Δούκα λόγου χάριν που είναι υπάλληλός της και διαθέτει ανάλογη εμπειρία; Γιατί δηλαδή πρέπει να δώσουν έναν σκασμό χρήματα σε δημοσιογράφους που δουλεύουν και αλλού; Νόμιμο είναι δεν το συζητώ, πιθανότατα να είναι και ηθικό, δεν ξέρω.
Αναμένουμε την απάντησή τους. Μπορεί να υπάρχουν έξοδα που ούτε έχουμε φανταστεί. Μπορεί να κάνει λάθος στα κοστολόγια η ΝΕΡΙΤ. Κάτι, τέλος πάντων... Να πάμε πάσο!
update
Μας τηλεφώνησε ο κ.Παπαπαναγιώτου για να μας ενημερώσει πως η αμοιβή των δημοσιογράφων της εκπομπής είναι 1.500 ευρώ μικτά.
Τα υπόλοιπα 4,5 χιλιάρικα περίπου (ανά επεισόδιο), δηλαδή γύρω στα 20 χιλιάρικα το μήνα, πηγαίνουν στο... μακιγιάζ, στους... ενδυματολόγους και άλλα παρεμφερή. Τζάμπα και οι μακιγιέρ της ΕΡΤ που θα κάθονται εκείνη την ώρα της εκπομπής μια και το Fairplay έχει τους δικούς του...
http://www.e-tetradio.gr/article/11754/Eksi-xiliarika-gia-ena-bradu,

Για τους νεώτερους ο Γεωργαλας ήταν αυτός που έκανε επί χούντας τακτικά  Ε.Η.Δ .Δηλαδή εθνική ηθική διαφώτιση για τα έργα του Παπαδόπουλου. Ο Γεώργιος Γεωργαλάς ήρθε στην Ελλάδα από την κομμουνιστική Ουγγαρία και όπως ο ίδιος αναφέρει, το 1957 έφτασε στην Ελλάδα και αμέσως του πρότειναν θέση στην υπηρεσία Ειδικών μελετών της ΚΥΠ, «η οποία ασχολείτο με την ιδεολογική παρακολούθηση του κομμουνισμού». Όπως τονίζει, πρότεινε τη χρησιμοποίηση του στρατού «που τότε ήταν η μόνη οργανωμένη δύναμη στη χώρα. Διέθετε δικά του μέσα. Ραδιοφωνικό σταθμό, ΤΕΑ, είχε εκδοτικό μηχανισμό κλπ. Θα μπορούσε, λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί για αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Δηλαδή, με μέσα στρατιωτικά να αντιμετωπίσει το πολιτικό πρόβλημα. Η δεύτερη πρόταση ήταν να δημιουργηθεί μία κυβερνητική υπηρεσία πολιτικού πολέμου, όπως είχαμε μάθει στην Ουγγαρία να την αποκαλούμε. Έγιναν δεκτές και οι δύο προτάσεις. Τοποθετήθηκα λοιπόν στο ΓΕΣ. Έγινε επίσης και η Υπηρεσία Πληροφοριών της ( χουντικής) Προεδρίας της Κυβέρνησης και τοποθετήθηκα εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου