Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ, ΔΙΑΚΟΠΗ...............

Διακόπηκε πριν... ξεκινήσει η δίκη του αιώνα.



Διακόπηκε για τις 7 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να οριστεί συνήγορος υπεράσπισης σε έναν εκ των κατηγορουμένων ο οποίος δεν είχε δικηγόρο.
Η Εισαγγελέας τόνισε ότι η δίκη μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα.
Να σημειωθεί πως από τη δίκη απουσίαζε ο Νίκος Μιχαλολιάκος καθώς και όλη  σχεδόν η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. 
Η πρόεδρος της έδρας υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως για ολιγοήμερη διακοπή, ώστε να υπάρξει χρόνος να ενημερωθεί οι συνήγορος που ορίστηκε από το δικαστήριο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη κατά τη μεταπολίτευση με πολιτικές διαστάσεις. Συνολικά, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή είναι 70 αλλά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 68 πρόσωπα. Και αυτό διότι, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και μια ανήλικη η οποία θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων, ενώ πριν λίγες ημέρες απεβίωσε ο Ιωάννης Μπολέτης.
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και τα «πρωτοκλασσάτα» στελέχη που είναι κατηγορούμενοι, Γιωργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, δεν παρίστανται στο ακροατήριο κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.

Απούσες από το δικαστήριο είναι η Βενετία Πώπωρη και η Θέμις Σκορδέλη.

Αντίθετα, παρόντες στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που είναι παρόντες στη δίκη βρίσκεται ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου επίσης κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα. 

Στο εδώλιο βρίσκονται σήμερα τελικά 44 κατηγορούμενοι, από τους συνολικά 68.

Η αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είναι κατάμεστη, με πλήθος εκπροσώπων του Τύπου, ελληνικού και διεθνούς, να παρακολουθούν. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως ακόμα και δικηγόροι των δεκάδων εμπλεκομένων στην διαδικασία στέκονται όρθιοι, καθώς όλες οι θέσεις είναι κατειλημμένες.
Με το ξεκίνημα της διαδικασίας παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα, καθώς τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και ο ήχος δεν έφτανε στην κατάμεστη αίθουσα. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε, όταν οι δημοσιογράφοι «απείλησαν» να αποχωρήσουν, μετά και από ολιγόλεπτη διακοπή.

Οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης πάντως μπορούν να περιγραφούν μόνο ως «τριτοκοσμικές», ενώ με την πάραδο του χρόνου η κατάσταση στη δικαστική αίθουσα συνεχώς επιδεινώνεται. Ο εξαερισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος, οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις ελλιπείς, το ακροατήριο ειναι κατάμεστο με τους περισσότερους παρευρισκόμενους να στέκονται όρθιοι.

Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να καλύψουν τη δίκη, καθώς δεν υπάρχει ούτε σύνδεση στο Διαδίκτυο, ούτε καν τηλέφωνο. Οι τουαλέτες είναι ανεπαρκείς, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ιατρική κάλυψη σε περίπτωση που κάποιος εκ των 1000 συνολικά παρευρισκομένων ασθενήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου