Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΟΛΟΙ..............ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ??

Βαλαβάνη : Αποθανέτω η ψυχή… μετά των άλλοφύλλωνKούρεμα που της χρειάζεται… Σε μισή ώρα μπορούσαν να έχουν βάλει ξεχωριστό ρολόι και να δώσουν ρεύμα.
Απίστευτο και όμως ελληνικό. Την ώρα που το κράτος αναζητά διακαώς έσοδα για να καλύψει το πρόβλημα ρευστότητας το οποίο παραδέχονται δημόσια υπουργοί , την ίδια στιγμή το κτήριο που φιλοξενεί την εφορία που είναι αρμόδια για τον έλεγχο, μεταξύ άλλων, της λίστας Λάγκαρντ είναι χωρίς ρεύμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα!

Κι αυτό για τί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), χωρίς καμία προειδοποίηση, έκοψε το ρεύμα σε δεκάδες επιχειρήσεις και γραφεία, που στεγάζονται στο 17όροφο κτήριο της λεωφόρου Κηφισίας στο οποίο φιλοξενούνται οι ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Η πολιτική προϊστάμενος των δύο εφορειών από τις οποίες προσδοκόνται έσοδα από ελέγχους, Νάντια Βαλαβάνη, το πρωί της Τετάρτης δήλωσε ότι δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό των ιδιωτών οφειλετών και παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος αφού δεν δουλεύει κανένας υπολογιστής. «Θα μπορούσα να δώσω εντολή και να πληρωθεί η οφειλή μέσα σε μισή ώρα. Έτσι όμως θα ήταν σαν να δίνω το "οκ" σε εταιρείες με πολύ μεγάλο πλούτο να μην πληρώνουν τις οφειλές τους επειδή μπορεί να συστεγάζεται με μια εφορία» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών στο MEGA.
Καλά παράνομο είναι το κτήριο και έχει ένα ρολόι για όλους; 

«Δεν πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν και είναι στη λογική μεροδούλι-μεροφάι» συμπλήρωσε η κυρία Βαλαβάνη. Υποστήριξε ότι από το κτήριο έχει εκδιωχθεί εταιρεία με χρέη 2 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη  ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, Δημήτρης Μασίνας, τόνισε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Έχει γίνει ακόμη μία φορά, πριν από περίπου ένα χρόνο. Το Δημόσιο δεν έχει καμία οφειλή. Οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται σε αυτό το κτήριο, όμως, δεν πληρώνουν, εκμεταλλευόμενοι ότι στεγάζονται εδώ δημόσιες υπηρεσίες». «Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει ξεχωριστό ρολόι της ΔΕΗ για τον κάθε ενοικιαστή. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε ενοικιαστή βγαίνει βάσει κοινοχρήστων. Το ρεύμα κόπηκε χωρίς καμία προειδοποίηση. Θα μπορούσαμε να έχουμε λάβει τις δέουσες ενέργειες, εάν είχαμε ενημερωθεί, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τα μηχανήματα, αλλά και κίνδυνος να χαθούν σημαντικά δεδομένα από τους υπολογιστές» τόνισε ακόμη.

«Είμαστε η εφορία από την οποία η πολιτική κι υπηρεσιακή ηγεσία περιμένει μεγάλα έσοδα, καθώς εμείς ελέγχουμε τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, όπως εμβάσματα, offshore και φυσικά την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ. Είμαστε η μεγαλύτερη εφορία της χώρας και κάθε ώρα που περνάει είναι μία σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο, λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι είμαστε μία πλήρως μηχανογραφημένη μονάδα» καταλήγει . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου