Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Η ΚΑ ΤΑΣΙΑ ΤΟ............ΕΧΑΣΕ

Με το βλέμμα στα «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ» κονδύλια του… ΕΣΠΑ.
Μπορεί η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός λαθροΜετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου να μην έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου της για τους μετανάστες, ωστόσο, η πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο σκιαγραφείται πλήρως σε επιστολή που εστάλη στις 18 Απριλίου προς τους επικεφαλής των περιφερειών της χώρας.

Μέσω αυτής το υπουργείο προτείνει την «υιοθέτηση» 2.238 παράνομων μεταναστών μέχρι το 2020, με εγκατάστασή τους σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα», «την παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης», «τη χορήγηση μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με τα μαζικά μέσα μεταφοράς» και «την ένταξη των επωφελούμενων σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας υλοποιούμενα από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».
 Όσο για τους δικούς μας άστεγους; Ποιος τους λογαριάζει. Για αυτούς δεν υπάρχουν… ΕΣΠΑ.
Ο χρόνος έναρξης του προγράμματος προσδιορίζεται στην επιστολή ως «σύντομα», ενώ σε αυτή υπολογίζεται και το κόστος που θα έχει το εν λόγω πρόγραμμα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο λαθροΜεταναστευτικής Πολιτικής μέσω του ΕΣΠΑ υπολογίζεται ότι την περίοδο 2014-2020 θα εκταμιευθούν 49 εκατ. ευρώ ή 22.082 ανά θέση και συμβουλεύει τις Περιφέρειες ότι κάθε μια μπορεί να προσφέρει «το 6% του συνολικού πιστωμένου προϋπολογισμού» παραθέτοντας και σχετικό πίνακα. 
Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός για να δικαιολογήσει το κόστος του προγράμματος δεν διστάζει να συγκρίνει τα λεφτά που θα δοθούν κατ' άτομο (11 ευρώ) με αυτό του επιδόματος ανεργίας.

Η Χριστοδουλοπούλου ουσιαστικά, μέσα από αυτό το έγγραφο αυτοακυρώνει τη μέχρι σήμερα τακτική μεταφοράς των μεταναστών στα κέντρα των πόλεων της ηπειρωτικής Ελλάδας, αφού παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου