Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΟΙ [ΦΙΛΟΙ] ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ..........

Προειδοποιήσεις Σουλτς ενόψει του ταξιδιού Τσίπρα

Ενόψει το ταξιδιού Τσίπρα στη Μόσχα, ο Μ. Σουλτς προειδοποιεί τον πρωθυπουργό να μην προκαλέσει διχασμό εντός ΕΕ. Την ίδια στιγμή ο Ζ. Γκάμπριελ ζητά πάγωμα των ευρωπαϊκών καταθέσεων πλούσιων ελλήνων που χρωστούν φόρους.
Την επίσημη ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας στη Μόσχα στις 8 Απριλίου έδωσε στη δημοσιότητα το Μαξίμου.
Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Ρωσική πρωτεύουσα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΡωσίαςΒλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.«Οι συνομιλίες θα περιλαμβάνουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και μορφωτικής - πολιτιστικής συνεργασίας, εν όψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας-Ρωσίας».
Επίσης στην ατζέντα θα περιληφθούν και θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ε.Ε - Ρωσίας, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
"Και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσέγγισή του με τη Μόσχα"
Προειδοποίηση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το ταξίδι του στη Ρωσία και για διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μέσω της Hannoverschen Allgemeinen Zeitung.
Η εν λόγω προειδοποίηση του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον Αλέξη Τσίπρα, είναι σήμερα το πρώτο θέμα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel:

Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Ρωσία. Ο Μάρτιν Σουλτς, λίγες μέρες πριν το ταξίδι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να προφυλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας του να μην στραφεί εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του.
Σϋμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά το ταξίδι του στη Γερμανία ο κ. Τσίπρας είχε αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βερολίνου. Ο κ. Σουλτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hannoverschen Allgemeinen Zeitung είπε ότι είναι απαράδεκτο τώρα ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Ευρώπη σε αναζήτηση ρωσικής βοήθειας.
Παράλληλα, αναφέρει ότι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχει προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσέγγισή του με τη Μόσχα.
Επίσης, φιλοξενούνται δηλώσεις του Gunther Krichbaum του CDU (Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες) για το επικείμενο ταξίδι: «Αν η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να βρει την ψυχή της στη Μόσχα, τότε να ξέρει ότι στέκεται στη λάθος πλευρά. Όποιος χρειάζεται βοήθεια πρέπει να στραφεί προς τις Βρυξέλλες και όχι προς τη Μόσχα».
Λίγες μέρες πριν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποιεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην «δυσαρεστήσει» τους ευρωπαίους εταίρους. Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Ανοβέρου (Hannoversche Allegmeine Zeitung) τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρχίσει να αποκαθιστά το κλίμα εμπιστοσύνης με την αποστολή της λίστας μεταρρυθμίσεων και την επίσκεψη στο Βερολίνο. Όμως «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς, αν ο Αλέξης Τσίπρας ως αντάλλαγμα για την βοήθεια από τη Μόσχα θέσει σε κίνδυνο «την ενιαία στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας».
Όμοιες είναι και οι δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου Γκούντερ Κρίχμπαουμ. Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα βρει «σωτηρία» στη Μόσχα τότε «ποντάρει σε λάθος άλογο».
Διαφορετική άποψη έχει η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ευρωπαϊκής αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ, η οποία δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μια αντιπαράθεση ΕΕ και Ρωσίας. Ζητούμενο για την Αθήνα, είπε η αριστερή πολιτικός, είναι να χαλαρώσει η Ρωσία το πάγωμα των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Δύση: «Η Ελλάδα έχει τεράστιο συμφέρον η Ρωσία να επιτρέψει και πάλι τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για κανονικές διαπραγματεύσεις».
Έτοιμοι να βοηθήσουμε την ΕΛλάδα, δηλώνει ο αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ«Το παιχνιδάκι πρέπει να τελειώσει»
Έτοιμοι να βοηθήσουμε την ΕΛλάδα, δηλώνει ο αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ
Από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ Rheinische Post δήλωσε ότι «δεν μπορεί να φανταστεί ότι η Αθήνα θα γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη για να πέσει στις ανοιχτές αγκάλες της Ρωσίας».
Την ίδια στιγμή ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επανέρχεται στο ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, προτείνοντας το πάγωμα των καταθέσεων εύπορων ελλήνων σε ολόκληρη την ΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι χρωστούν φόρους στο ελληνικό δημόσιο. «Η προσφορά μας για στήριξη ισχύει είπε ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών: Θα πρέπει ωστόσο οι ελληνικές αρμόδιες αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλία. Βοήθεια στην Ελλάδα για την αναδιοργάνωση του κράτους προσφέρει και η ΕΕ, συνέχισε ο αντικαγκελάριος. Προϋπόθεση είναι ωστόσο η Αθήνα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, στις οποίες συμφώνησε. «Αυτό το παιχνιδάκι που παίζει η νέα ελληνική κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες πρέπει να σταματήσει επιτέλους», είπε ο πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.
Το Grexit είναι βήμα προς την αποσύνθεση της Ευρώπης, λέει ο πρόεδρος των Πρασίνων Τζ. Έζντεμιρ
Η στήριξη της Ελλάδας συμφέρει την Γερμανία
Το Grexit είναι βήμα προς την αποσύνθεση της Ευρώπης, λέει ο πρόεδρος των Πρασίνων Τζ. Έζντεμιρ
Αναφερόμενος στις χώρες εντός ΕΕ που χρειάζονται οικονομική στήριξη ο πρόεδρος των γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πως «η βοήθεια δεν πέφτει σε βαρέλι δίχως πάτο, αλλά ότι συμβάλλει να σταθούν στα πόδια τους οι χώρες με πρόβλημα. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να εξηγηθεί στον γερμανικό πληθυσμό ότι πρόκειται για «μια επένδυση στο μέλλον και των δικών μας παιδιών (σσ. στη Γερμανία). Αν στηρίξουμε την Ελλάδα και ζητήσουμε ως αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, τότε είναι και προς το δικό μας συμφέρον. Η εναλλακτική επιλογή δεν είναι απλά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά ένα σοβαρό και επικίνδυνο βήμα προς την αποσύνθεση της Ευρώπης».
Στέφανος Γεωργακόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου