Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ..............

Το νομοσχέδιο υπάρχει αλλά… δεν υπάρχουν τα…βραχιολάκιαΠοτέ δεν έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η προμήθεια του πιλοτικού προγράμματος για τα «βραχιολάκια»-πομπούς που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την αποφυλάκιση των πρώτων κρατουμένων από ελληνικές φυλακές, με αποτέλεσμα, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, να μην υπάρχουν «βραχιολάκια» για να φορέσει (και να αποφυλακιστεί) ο Σάββας Ξηρός. Ίσως του στείλουν οι αμερικάνοι. 
Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, κρατούμενοι με υψηλά ποσοστά αναπηρίας πρόκειται να αποφυλακιστούν και θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπου όμως θα φορούν και το ειδικό «βραχιολάκι»-εντοπισμού.
Ομως, τουλάχιστον προς το παρόν, το ελληνικό κράτος δεν έχει προμηθευτεί ούτε την πιλοτική παρτίδα του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι κατάλληλες συσκευές ούτε για τον υπ’αριθμόν έναν «υποψήφιο» για χρήση της διάταξης αυτής, Σάββα Ξηρό.
Το πρόγραμμα είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού, όμως η προμήθεια από την εταιρεία Group4 που είχε κερδίσει το σχετικό πρόχειρο διαγωνισμό δεν έγινε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου