Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στους κρατικούς μηχανισμούς της Κολομβίας των Βαλκανίων είναι συναρπαστικό. Επιτέλους βρέθηκε ένας πρωθυπουργός να απαλλοτριώσει τα λεφτά των επι μέρους μαφιόζων του πελατειακού διαφθαρμένου κράτους. Ο Αλέξης Τσίπρας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λεηλατεί τους λοιπούς κρατικοδίαιτους μαφιόζους-δηλαδή τους φορείς που ελέγχουν. Επιτέλους για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση η Κεντρική Μαφία απαλλοτριώνει τα περιουσιακά στοιχεία των επί μέρους κρατικοδίαιτων μαφιόζων!
Δήμοι, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ανεξάρτητες αρχές, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις καλούνται να μεταφέρουν, εφόσον έχουν, τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να αξιοποιηθούν για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου μέσα από τη μετατροπή τους σε repos.

Συνολικά πρόκειται για περίπου 1.500 φορείς του δημοσίου όπως προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη χθες από το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, η οποία παραπέμπει στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η λίστα, η οποία ισχύει από Σεπτέμβριο του 2014, περιλαμβάνει τα 1.500 ονόματα φορέων που πρέπει να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Ανάμεσά τους δήμοι, βρεφοκομεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, λιμενικά ταμεία και ωδεία έως παιδικοί σταθμοί, στάδια, ο ΕΟΠΥΥ, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, η Εθνική Επιτροπή για την UNESXO, ο ΟΔΔΗΧ, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΣΕ, οι εθνικοί δρυμοί, τα ΤΕΙ κτλ.