Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣ ΚΥΡΤΣΟ

Τα ποντίκια δεν εκδίδουν εφημερίδες...



Πριν από σαράντα χρόνια, φυσιοδίφες, είχαν προχωρήσει σε ένα σαδιστικό πείραμα, για να διαπιστώσουν αν ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη άνθιζαν στις τάξεις των κατώτερων θηλαστικών. 

Σε γειτονικά κλουβιά, ομάδες ποντικών λάμβαναν τροφή κάθε φορά που, στο διπλανό κλουβί, άλλα τετράποδα υποβάλλονταν σε ηλεκτροσόκ...Όπως αποδείχθηκε, από τη στιγμή που τα αντανακλαστικά λειτούργησαν μεταφέροντας γνώση,η τροφή συνδέθηκε με την γειτονική οδύνη.Τα ποντίκια στα οποία χορηγούνταν τροφή την αρνήθηκαν και μάλιστα, μέχρι θανάτου από πείνα.

Τα ποντίκια δεν εκδίδουν εφημερίδες, αν το έκαναν, ενδέχεται, το πρωτοσέλιδο κάποιας να κυκλοφορούσε με τίτλο...

που να ειρωνευόταν και να πολεμούσε την διάθεση όποιων δεν άντεχαν στην ιδέα να βασανίζονται κάποιοι για να τρώνε πλουσιοπάροχα οι άλλοι. Ίσως μάλιστα προέτρεπε, το πρωτοσέλιδο αυτό, και σε κανιβαλισμό των δεινοπαθούντων αφού θα θεωρούνταν κατώτεροι, θα τους φόρτωναν με υποψίες και κατηγορίες που θα «δικαιολογούσαν» τα βάσανά τους ή πολύ απλά θα θεωρούνταν έτσι κι αλλιώς χαμένοι από χέρι, οπότε, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να σκάνε και να στεναχωριούνται οι χορτάτοι.

Την ώρα που 900 ψυχές χάνονταν μεσοπέλαγα χθες στα ανοιχτά της Ιταλίας η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σε πρωτοσέλιδό της, «κανιβάλιζε» την υπουργό μετανάστευσης και τον συζύγο της με τίτλο: «Το ζεύγος της λαθροσυμφοράς: 'Λιάζεται' το λιμενικό με το Δρίτσα της Τασίας...και άφησε να γεμίσουν τα νησιά μας με λαθρομετανάστες». Πρόκειται για την ίδια εφημερίδα, που παρουσίασε και παρομοίασε τα τάγματα εφόδου των μακελάρηδων της Χρυσής Αυγής με ενοριακή οργάνωση φιλάνθρωπων κυριών. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο, συνέπεσε επίσης με την έναρξη της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης με κατηγορίες για φόνους, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς και οργάνωση βραδυνών εφόδων σε όποιον έχει απλώς διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Είκοσι χρόνια, τουλάχιστον, το ναζιστικό έλκος στρογγυλοκάθησε στην καθημερινότητα του στομαχιού της ελληνικής κοινωνίας και γιγαντώθηκε, από την αδιαφορία που επέβαλλε η ανεμελιά, συνθήκες που το κατέστησαν «φυσιολογικό» πονάκι, δήθεν απειροελάχιστη ενόχληση, παρεπόμενο κάποιων «διατροφικών» υπερβολών. Ο απόπατος λειτουργούσε, οι λυγμοί των κακοπαθημένων χάνονταν σαν να μην υπήρχαν, μέχρι που βούλωσε και ξεχείλισε το αίμα στα πεζοδρόμια.

Ωστόσο η μηχανή παραγωγής της ναζιστικής ιδεολογίας δεν έπαψε να λειτουργεί. Υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας θεωρούνται ακόμη και τώρα οι μετανάστες, η εξάλειψή τους προβάλεται ως λύση για όλα τα κακά που μας βρήκαν. 


Και επιπλέον, τελευταίο εφεύρημα, οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα γιατί υπάρχει μια κυβέρνηση, αριστερή φυσικά, η οποία τους ανέχεται αντί να βάλει το πολεμικό ναυτικό να βομβαρδίζει τις σάπιες βάρκες με τις οποίες προσπαθούν να διαβούν μερικά μίλια θάλασσας. 

Τα στοιχεία βέβαια λένε άλλα. 
Ότι το 2014 στη χώρα έφτασαν 43 χιλιάδες πρόσφυγες την ώρα που στην Τουρκία ζουν 1,8 εκατομμύρια Σύροι ξεσπιτωμένοι, στην Ιορδανία άλλες 650 χιλιάδες, στον Λίβανο, ναι στον πολύπαθο και ρημαγμένο Λίβανο, 1.2 εκατομμύρια, ενώ στην Κένυα που δεν μπορεί να θρέψει ούτε τις σουρικάτες στις σαβάνες της βρίσκονται 550 χιλιάδες Σομαλοί. 

Αυτά για τους ναζιστές, και όσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες κανοναρχούν τις συνειδήσεις των φοβισμένων μικροαστών και ανέργων της χώρας μας είναι λεπτομέρειες. Γι αυτό ανέχτηκαν με κρυφή ικανοποίηση και προέβαλλαν τη δράση των ανεγκέφαλων μαχαιροβγαλτών των ταγμάτων εφόδου ως αναγκαία συνθήκη για να λυθεί το πρόβλημα.

Αλλά το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτοί και η αδιαφορία που προάγουν όταν η Ευρώπη έσπερνε... δημοκρατία στον Αραβικό κόσμο και στα βόρεια της Αφρικής, σπορά που κάρπισε μονάχα τέρατα φονταμενταλισμού και κεφαλοκυνηγούς. 


Ακόμη και τα ποντίκια θα καταλάβαιναν ότι η αρρώστια αυτή δεν αντιμετωπίζεται με την εξάπλωση της φαιάς πανούκλας του ναζισμού στην επικράτειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου