Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΨΗΦΗΘΗΡΙΑ ΠΑΣΟΚ=ΝΔ?


Η τρόικα απαίτησε την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων


Η τρόικα απαίτησε την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων
Η τρόικα απαίτησε την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, αρχίζοντας από τη Δευτέρα με λύση συμβάσεων και κατάργηση θέσεων.
Οι απολύσεις απαιτήθηκαν σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ).
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ηλ. Πεντάζος, έστειλε στους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς ένα e-mail απόγνωσης, κοινοποιώντας τα 15 μέτρα που ζητά η τρόικα να εφαρμοστούν άμεσα, έτσι ώστε να εκταμιευθεί η έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ.

Ζήτησε μάλιστα να έχει τις απαντήσεις τους εως τη Δευτέρα, προκειμένου οι εκτιμήσεις τους να χρησιμοποιηθούν στην τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Νέα μέτρα αξιώνει από την ελληνική κυβέρνηση η τρόικα, μετά τις εκτιμήσεις στο Eurogroup και το ΔΝΤ ότι το «χαράτσι» στα ακίνητα δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Έτσι, την ώρα που ουσιαστικά είναι στον αέρα η συνέχιση του προγράμματος δανειοδότησης της χώρας, οι τεχνοκράτες της Φρανκφούρτης, των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, ζητούν να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» για να ξεπεραστεί η εμπλοκή που προέκυψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές ζήτησαν από την κυβέρνηση:

Την ακύρωση όλων των προσλήψεων που έγιναν τη διετία 2010 – 2011, αλλά και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πέραν της εφεδρείας

Περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, συμπεριλαμβανομένων και νέων αυξήσεων στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Περικοπές των προνοιακών επιδομάτων

Νέα αύξηση των έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας
Απολύσεις 100.000 δημοσίων υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου