Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΜΕ......



Βεβηλώθηκε η Ελληνική Σημαία από τούρκους στην Κύπρο - Άρχισαν τα όργανα ...


Συνθήματα σε μη επανδρωμένο φυλάκιο στο φράγμα της Λεύκας

Σε περιοδικά επανδρωμένο φυλάκιο δίπλα από το φράγμα της Λεύκας στη Μαραθάσα, άγνωστοι έκλεψαν δύο σημαίες, μια ελληνική και μια κυπριακή, έγραψαν συνθήματα στα ελληνικά και στα τούρκικα, μεταξύ άλλων και το "ΤΔΒΚ" και ζωγράφισαν το μισοφέγγαρο.

Τα συμβάντα ανακάλυψαν σήμερα το πρωί οι στρατιώτες του φυλακίου, οι οποίοι μετά από εντολή της ΕΦ έσβησαν τα συνθήματα και τις ζωγραφιές με μπογιά.

Μπροστά από την πύλη του φυλακίου στη Λεύκα περνούν φορτηγά που μεταφέρουν αμμοχάλικο από την νεκρή ζώνη, με την εποπτεία των ΗΕ.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο πρόσφατο παρελθόν οι κάτοικοι της περιοχής Μαραθάσας έχουν κάνει έντονα παράπονα στην ΕΦ και στο υπουργείο Άμυνας, ζητώντας επιτακτικά τα φυλάκια της περιοχής να είναι μονίμως επανδρωμένα.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει την διευρεύνηση για να βρει τους υπαίτιους, ενώ η Εθνική Φρουρά κάνει τις δικές της ξεχωριστές έρευνες.

Πηγή: kathimerini.com.cy
Τούρκοι κομάντο εκτέλεσαν καταδρομική επιχείρηση στην περιοχή Λεύκα Κύπρου , περνώντας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της ΕΦ έκλεψαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες και μόλυναν με συνθήματα τους τοίχους του φυλακίου.
Είναι σαφές ότι η όλη επιχείρηση εντάσσεται στην απόπειρα της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο νησί ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Eίναι επίσης αυτονόητο ότι θα είχαμε "λουτρό αίματος" αν γίνονταν αντιληπτοί από τους Εθνοφρουρούς, αν και φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το φυλάκιο καιήθεραν ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε φρουρά.
Το περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της ΕΦ από την κυβέρνηση Χριστόφια όπου έφτασαν στο σημείο, άκουσον-άκουσον, να αφήσουν τις σημαίες σε μη επανδρωμένο φυλάκιο αφύλακτες! Η αφασία και η έλλειψη ασφάλειας, σε όλο της το μεγαλείο!
Το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου διέταξε έρευνα για το περιστατικό, ενώ η υπόθεση απασχολεί και την Αστυνομία. Ανάστατοι από την τουρκική επιδρομή οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν να επανδρωθούν ξανά κάποια φυλάκια.
Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης στο τηλεοπτικό σταθμό οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει από το ΓΕΕΦ την επάνδρωση του φυλακίου αλλά η απάντηση ήταν αρνητική καθότι υπήρχε διαταγή από την πολιτική ηγεσία να αποσυρθούν οι στρατιώτες.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Κύπρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου